| Autor |
Zpráva |
|
DRON_01
|
 světlo nesvítí
PROSIM O POMOC
Ahoj
Mám takovej problém. zničeho nic mi nesvítí levé tlumené světlo. žárovka i pojistky v pohodě. nepřepne ani na dálkové.
co s tím 
_________________ Forman 135LXI, 50kW BMM r.v. 1994 barva 9430 hvězdná modř. metalíza
|
| 28.7.06, 09:15 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
Nebude to špatný spoj v pojistkovej skříňce? Favority na to pokud vím celkem trpí
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 28.7.06, 09:16 |
|
 |
|
DRON_01
|
Šemik píše: Nebude to špatný spoj v pojistkovej skříňce? Favority na to pokud vím celkem trpí
zkusim a kouknu. jen mne zarazi ze pravy svetlo je OK
jinak dik
_________________ Forman 135LXI, 50kW BMM r.v. 1994 barva 9430 hvězdná modř. metalíza
|
| 28.7.06, 09:43 |
|
 |
|
Šemik
|
DRON_01 píše: Šemik píše: Nebude to špatný spoj v pojistkovej skříňce? Favority na to pokud vím celkem trpí zkusim a kouknu. jen mne zarazi ze pravy svetlo je OK jinak dik
Pokud vim tak pravý a levý světlo jsou každý přes jinou pojistku, takže když se porouchá jedno z nich, to druhý může normálka fungovat. Ale nechci tady nějak machrovat, o favoritu tu toho ví více spousta jiných lidí
|
| 28.7.06, 10:02 |
|
 |
|
DRON_01
|
Jeste jeden dotaz, muze mi nekdo pomoc identifikovat pozice relatek na svetla v pojistkove skrini?
|
| 28.7.06, 10:47 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Kámoš má podobnej problém u 120L - nesvítí pravý tlumený světlo. Jenže parkovačka i dálkovka svítí normálně, žárovka je nová, pojistka taky není spálená. Kde může být problém?
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 28.7.06, 11:42 |
|
 |
|
Honzik.t
|
hans píše: Kámoš má podobnej problém u 120L - nesvítí pravý tlumený světlo. Jenže parkovačka i dálkovka svítí normálně, žárovka je nová, pojistka taky není spálená. Kde může být problém?
Mohl by to bejt špatnej kontakt na žárovce vlivem oxidace, taky se mi to jednou stalo, zničeho nic to zhaslo ale vše bylo v pořádku tak sem to rozdělal vyčistil a ten plýšek od žárovky trochu přihnul a je to v poho
|
| 28.7.06, 12:26 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: světlo nesvítí
DRON_01 píše: PROSIM O POMOC Ahoj Mám takovej problém. zničeho nic mi nesvítí levé tlumené světlo. žárovka i pojistky v pohodě. nepřepne ani na dálkové. co s tím 
ak ti nesvieti jedno tlmené ani diaľkové, chybu by som hladal v kostre na žiarovku, v poistkovke by to byť nemalo, pretože napätie ide s relátka na poistky kde sa to rozvetvuje na pravé a ľavé svetlo a ak relatka cvaknu, pri prepnuti páčky z tlmených na diaľkove, chyba musí byť v na mínuse pre žiarovku (kostre), alebo v žiarovke, ak necvakajú ani relátka, preletuj komplet celý plosný spoj poistkovky ( veľmi častá závada ).
|
| 28.7.06, 15:27 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
DRON_01 píše: Jeste jeden dotaz, muze mi nekdo pomoc identifikovat pozice relatek na svetla v pojistkove skrini?
Cyklovač-levý horní roh,mezi svorkovnicema
Výhř.zadní sklo- levá strana horní
dálkové světla- pravá strana prostřední
relé,,15,,-levá,dolní
tlumená světla-pravá strana,horní /pod 30tkovým přívodem-stálý/
přední mlhovky-pravá strana,prostřední
zadní mlhovky-pravá,dole
zvuková sig.-na levo od rel tlum. světel
K tvé závadě.Jak píše Michalkatka a přikláním se kněmu.Vypadá to na kostru.Nejrychleji zjištíš,že kouskem drátu si kostru přivedeš,pokud se rozvítí,je jasno.Mrkni,zda ale není náhodou kostra na potici zaoxidovaná,jak někdo zmiňoval.Dost častý poblém.čus
|
| 28.7.06, 18:05 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
jj, taky bych se podival na kostru a patici zarovky. Vytahnout, prejet smirkovym papirem, prihnout kontakty. Ted sem tenhle problem resil znamemu na Pontiacu.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 28.7.06, 19:49 |
|
 |
|
DRON_01
|
 Re: světlo nesvítí
michalkatka píše: DRON_01 píše: PROSIM O POMOC Ahoj Mám takovej problém. zničeho nic mi nesvítí levé tlumené světlo. žárovka i pojistky v pohodě. nepřepne ani na dálkové. co s tím  ak ti nesvieti jedno tlmené ani diaľkové, chybu by som hladal v kostre na žiarovku, v poistkovke by to byť nemalo, pretože napätie ide s relátka na poistky kde sa to rozvetvuje na pravé a ľavé svetlo a ak relatka cvaknu, pri prepnuti páčky z tlmených na diaľkove, chyba musí byť v na mínuse pre žiarovku (kostre), alebo v žiarovke, ak necvakajú ani relátka, preletuj komplet celý plosný spoj poistkovky ( veľmi častá závada ).
díky asi to bude tou kostrou, protoze pravy svetlo reaguje normalne a prepina. to by teda relakta mely cvakat
|
| 28.7.06, 21:03 |
|
 |
|
Šemik
|
Honzik.t píše: hans píše: Kámoš má podobnej problém u 120L - nesvítí pravý tlumený světlo. Jenže parkovačka i dálkovka svítí normálně, žárovka je nová, pojistka taky není spálená. Kde může být problém? Mohl by to bejt špatnej kontakt na žárovce vlivem oxidace, taky se mi to jednou stalo, zničeho nic to zhaslo ale vše bylo v pořádku tak sem to rozdělal vyčistil a ten plýšek od žárovky trochu přihnul a je to v poho
Nebo vymeň tu objímku s těma vlastníma kontaktama pro žárovku, stojí 26Kč
|
| 29.7.06, 11:49 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Šemik píše: Nebo vymeň tu objímku s těma vlastníma kontaktama pro žárovku, stojí 26Kč
Děkuju za nápady, ale nic z toho nebude třeba. Zkoušeli jsme, jestli tam jde proud - dálkový i parkovačky svítily. Všechno v pohodě, několikrát očištěný kontakty.... nic. 4 NOVÝ žárovky, ani jedna nesvítila. Potom kámoš někde vyhrabal starou H4, kterou vozil jako náhradní ještě jeho táta, a svítí jako xenony! Takže spíš další věc do tématu aušusy na trhu....
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 29.7.06, 17:38 |
|
 |
|
Šemik
|
hans píše: Šemik píše: Nebo vymeň tu objímku s těma vlastníma kontaktama pro žárovku, stojí 26Kč Děkuju za nápady, ale nic z toho nebude třeba. Zkoušeli jsme, jestli tam jde proud - dálkový i parkovačky svítily. Všechno v pohodě, několikrát očištěný kontakty.... nic. 4 NOVÝ žárovky, ani jedna nesvítila. Potom kámoš někde vyhrabal starou H4, kterou vozil jako náhradní ještě jeho táta, a svítí jako xenony! Takže spíš další věc do tématu aušusy na trhu....
Nebyly ty H4 v bílých papírových krabičkách s takovým duhovým proužkem? S těmahle mám podobnou zkušenost - průměrná životnost ze tří kusů je necelých 8 hodin
|
| 29.7.06, 18:16 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
|
Šemik píše: Nebyly ty H4 v bílých papírových krabičkách s takovým duhovým proužkem? S těmahle mám podobnou zkušenost - průměrná životnost ze tří kusů je necelých 8 hodin
Jo tak to už si bohužel nepamatuju, páč jsem je nekupoval, ale možná tam nějaká taková taky byla. No každopádně je to ale docela podraz, vyrábět takovýhle šmejdy a hlavně si za to nechávat platit!!!!
Škoda 742 Forever Team
|
| 29.7.06, 19:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|