ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Seřízení světel Favorit
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Seřízení světel Favorit

RE: Ovladanie sklonu svetiel FA
Datum: 3.04.2006, 14:05
Od: donovan

zařízení se jmenuje hydrokorektor a mění se celkem pohodlně jako celek. Vyzkoušení, zda funguje je jednoduché: proti směru hod.ručiček uvolnit pístky z těles reflektorů, po otočení regulace světel musí vyjíždět současně oba pístky - o cca 10 - 15 mm. Fungují-li, je chyba v reflektorech (volný chod, lze lehce seřídit). Pokud pístky nevyjíždí, musí se vyměnit hydrokorektor jako celek. Je třeba odmontovat palubku, vypáčit ovládání, uvolnit 2 šrouby mechaniky pístu z palubky a uvolněné hadičky i s gumovou průchodkou vtáhnout do vozidla. Montáž nové soupravy s opačným postupem.


RE: Ovladanie sklonu svetiel FA
Datum: 5.03.2006, 10:27
Od: Štefan

Dá sa doplniť nemr. kvapalinou ale je tolen na určitý čas. Mne to zvikne vydržať 2 týždne až 2-3 mesiace. Ale cez STK prejdem vždy v pohode....


RE: Ovladanie sklonu svetiel FA
Datum: 6.08.2005, 11:31
Od: Ge0

Nazdar, asi ti neporadím jak to nejlíp opravit, ale alespoň trochu popíši. Ovládání sklonu světlometů je hydraulické. V oněch trubičkách je nemrznoucí kapalina, kterou jsou stlačovány písty naklápějící světlomety. V chytré knížce píší, jako u spousty věcí, abychom se je nesnažili opravit sami. Ale fakt že je to hydraulická soustava, tak by to na koleně asi opravit nešlo, ale nevím. Jinak se to dá snadno odpojit (písty od světel) a zase zapojit zpět - v případě, že by jsi to měnil za jiný funkční.


Ovladanie sklonu svetiel FA
Datum: 19.07.2005, 20:11
Od: JohnS

Zdravím všetkých FAčkarov, mam par dni Favorita a je v skvelom stave, ale zistil som že mi nefunguje ovladanie sklonu svetlometov. Všimol som si že reflektory absolutne nereaguju na otačanie ovladača sklonu. Trocha som sa na to pozrel ale najak by som potreboval odborne rady, alebo stranky kde je problematika popisana a kde je princip tohoto "patentu" na korekciu naklonu svetlometov vysvetleny, lebo mi nieje celkom jasny ani princip na akom to funguje. V hadičkach je aj trocha kvapaliny... ale neviem či to ma tak byt, alebo tam nema byť ziadna (to asi nie) alebo tam má byť iba ta kvapalina.... Prosim poradte, počul som že za to robia problemy na STK. Vie mi niekto poradit, vysvetlit ako to cele pracuje, alebo aspon ak poznate nejaky odkaz.... Vdaka za kazdu radu...


ojojjojo
Datum: 25.07.2001, 2:16
Od: fUnnY BiTcH

ok!



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů