Autor |
Zpráva |
Vitezslav
|
řízení
Zdravím všechny.Mám problém,neustále se mi povoluje ten šroub M8 u řízení co upíná kardanku řízení k čepu řízeni dole nad pedalama.Vždycky to rozeberu dotáhnu a za nějakou chvíli zase cejtim jak to v tom tluče.Je to o hubu za jízdy.Nevíte co s tím?
_________________ Škoda ROOMSTER 1,4 16V, 63KW, r.v.2008
|
1.5.07, 20:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
DRYVER
|
Re: řízení
Vitezslav píše: Zdravím všechny.Mám problém,neustále se mi povoluje ten šroub M8 u řízení co upíná kardanku řízení k čepu řízeni dole nad pedalama.Vždycky to rozeberu dotáhnu a za nějakou chvíli zase cejtim jak to v tom tluče.Je to o hubu za jízdy.Nevíte co s tím?
Zkus tam dat novou perovku nebo pokud mas takovy ten sjarajt (nevim jak se to jemnuje) co se dava na srouby aby se nepovolili (staci kapka, uschneto a rukou to uz nepovolis) -pouziva se to na srouby u brzd
|
1.5.07, 21:02 |
|
|
Kristensen
|
Vitezslav píše: Zdravím všechny.Mám problém,neustále se mi povoluje ten šroub M8 u řízení co upíná kardanku řízení k čepu řízeni dole nad pedalama.Vždycky to rozeberu dotáhnu a za nějakou chvíli zase cejtim jak to v tom tluče.Je to o hubu za jízdy.Nevíte co s tím?
Normálně doma hrábni po nějakej nenaředěnej barvě (která hlavně uschne) namoč tam závit asi tak jako kdyby jsi chtěl ten šroub namazat olejem nebo vazelínou a našroubuj to zpět, nech to přes noc aby na to nepůsobyly vlivy jízdy a mělo by to pak držet. Někdy pomůže nová pérovka ale to jsi asi zkoušel.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
1.5.07, 21:04 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Jo jo lepidlo na šrouby...moc dobrá věc
např...
http://www.vltava2000.cz/e-kosik/GoodsD ... 2$00000001
Sice krapet dražší ale určo stojí za to...mám s tim preventivně udělanej celej motor...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
1.5.07, 21:07 |
|
|
Vitezslav
|
Díky všem za rady.Tu pérovku dávam pokaždé novou.Zkoušel jsem i vělířovku.Ale to lepidlo vyzkoušim.
Díky všem.
|
2.5.07, 16:33 |
|
|
michalkatka
|
Vitezslav píše: Díky všem za rady.Tu pérovku dávam pokaždé novou.Zkoušel jsem i vělířovku.Ale to lepidlo vyzkoušim. Díky všem.
a čo tak tam použiť original samosvornú maticu, na konci s tým silonom, alebo čo to tam je... a podľa príručky sú jednorázové...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
2.5.07, 21:22 |
|
|
Kristensen
|
michalkatka píše: Vitezslav píše: Díky všem za rady.Tu pérovku dávam pokaždé novou.Zkoušel jsem i vělířovku.Ale to lepidlo vyzkoušim. Díky všem. a čo tak tam použiť original samosvornú maticu, na konci s tým silonom, alebo čo to tam je... a podľa príručky sú jednorázové...
Ale on myslel ten šroub dole u pedálů co spojuje řízení s tyčí k volantu, tam je závit v tom tisícihranu a šroub, žádná matka.
|
2.5.07, 21:25 |
|
|
michalkatka
|
Kristensen píše: michalkatka píše: Vitezslav píše: Díky všem za rady.Tu pérovku dávam pokaždé novou.Zkoušel jsem i vělířovku.Ale to lepidlo vyzkoušim. Díky všem. a čo tak tam použiť original samosvornú maticu, na konci s tým silonom, alebo čo to tam je... a podľa príručky sú jednorázové... Ale on myslel ten šroub dole u pedálů co spojuje řízení s tyčí k volantu, tam je závit v tom tisícihranu a šroub, žádná matka.
tak to je niečo iné, potom to lepidlo, alebo farbu... možno by to stačilo odmastiť...
|
2.5.07, 21:30 |
|
|
roman heller
|
DRYVER píše: Vitezslav píše: Zdravím všechny.Mám problém,neustále se mi povoluje ten šroub M8 u řízení co upíná kardanku řízení k čepu řízeni dole nad pedalama.Vždycky to rozeberu dotáhnu a za nějakou chvíli zase cejtim jak to v tom tluče.Je to o hubu za jízdy.Nevíte co s tím? Zkus tam dat novou perovku nebo pokud mas takovy ten sjarajt (nevim jak se to jemnuje) co se dava na srouby aby se nepovolili (staci kapka, uschneto a rukou to uz nepovolis) -pouziva se to na srouby u brzd
JJ,mám doma od Loctait (nebo jak se to píše)...mám to natahaný z práce...je to drahý,mám dva druhy,zelený a modrý....jedem když nanesete tak už nikdy nepovolíte....
2.5.07, 21:59 |
|
|
Kristensen
|
roman heller píše: DRYVER píše: Vitezslav píše: Zdravím všechny.Mám problém,neustále se mi povoluje ten šroub M8 u řízení co upíná kardanku řízení k čepu řízeni dole nad pedalama.Vždycky to rozeberu dotáhnu a za nějakou chvíli zase cejtim jak to v tom tluče.Je to o hubu za jízdy.Nevíte co s tím? Zkus tam dat novou perovku nebo pokud mas takovy ten sjarajt (nevim jak se to jemnuje) co se dava na srouby aby se nepovolili (staci kapka, uschneto a rukou to uz nepovolis) -pouziva se to na srouby u brzd JJ,mám doma od Loctait (nebo jak se to píše)...mám to natahaný z práce...je to drahý,mám dva druhy,zelený a modrý....jedem když nanesete tak už nikdy nepovolíte....
mám taky, zelený je na vytmelování ložisek pokud jsou volná v uložení a modrý je na zajišťování závitů. Ten zelenej není radno dávat na závity neb způsobuje při demontáži utržení šroubu
|
2.5.07, 22:02 |
|
|
roman heller
|
Kristensen píše: roman heller píše: DRYVER píše: Vitezslav píše: Zdravím všechny.Mám problém,neustále se mi povoluje ten šroub M8 u řízení co upíná kardanku řízení k čepu řízeni dole nad pedalama.Vždycky to rozeberu dotáhnu a za nějakou chvíli zase cejtim jak to v tom tluče.Je to o hubu za jízdy.Nevíte co s tím? Zkus tam dat novou perovku nebo pokud mas takovy ten sjarajt (nevim jak se to jemnuje) co se dava na srouby aby se nepovolili (staci kapka, uschneto a rukou to uz nepovolis) -pouziva se to na srouby u brzd JJ,mám doma od Loctait (nebo jak se to píše)...mám to natahaný z práce...je to drahý,mám dva druhy,zelený a modrý....jedem když nanesete tak už nikdy nepovolíte.... mám taky, zelený je na vytmelování ložisek pokud jsou volná v uložení a modrý je na zajišťování závitů. Ten zelenej není radno dávat na závity neb způsobuje při demontáži utržení šroubu
jj.....
2.5.07, 22:11 |
|
|
Drak
|
A když nepomůže lepidlo, tak eště mazanější finta je dát delší šroub a zakontrovat ho matkou, to už se nepovolí.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
3.5.07, 05:55 |
|
|
Vitezslav
|
michalkatka píše: Vitezslav píše: Díky všem za rady.Tu pérovku dávam pokaždé novou.Zkoušel jsem i vělířovku.Ale to lepidlo vyzkoušim. Díky všem. a čo tak tam použiť original samosvornú maticu, na konci s tým silonom, alebo čo to tam je... a podľa príručky sú jednorázové...
Pojistnou matku tam dat nemužu,protože tam neni tolik zavitu.Když dám delší šroub tak vadí při otáčení.Je to zapuštěný v podlaze.Všechno jsem zkoušel.
|
3.5.07, 16:34 |
|
|
jindra
|
roman heller píše: DRYVER píše: Vitezslav píše: Zdravím všechny.Mám problém,neustále se mi povoluje ten šroub M8 u řízení co upíná kardanku řízení k čepu řízeni dole nad pedalama.Vždycky to rozeberu dotáhnu a za nějakou chvíli zase cejtim jak to v tom tluče.Je to o hubu za jízdy.Nevíte co s tím? Zkus tam dat novou perovku nebo pokud mas takovy ten sjarajt (nevim jak se to jemnuje) co se dava na srouby aby se nepovolili (staci kapka, uschneto a rukou to uz nepovolis) -pouziva se to na srouby u brzd JJ,mám doma od Loctait (nebo jak se to píše)...mám to natahaný z práce...je to drahý,mám dva druhy,zelený a modrý....jedem když nanesete tak už nikdy nepovolíte....
povolíš ale musíš ho pořádně nahřít horkovzduškou min. 350 stupňů
_________________ ŠKODA octavia => ŠKODA octavia super => ŠKODA 110L => ŠKODA 105L =>ŠKODA 120LS
=>ŠKODA 125L šedá r.v. 1989
Škoda 742 Forever Team
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450
|
3.5.07, 18:59 |
|
|
michalkatka
|
ešte ma napadlo čo tak trocha "poškodiť" závit, urobiť na ňom nejaké zúbky podobne ako sú na niektorých komponentoch pre vodu a sanitu.
on ten šroub by išiel zatočiť trocha ťažšie ale funkčnosť ostáva nezenená...
|
3.5.07, 19:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|