jiný karburátor do favorita
Autor |
Zpráva |
krf
|
jiný karburátor do favorita
Zdravim, da se sehnat jiny karburátor na favorita, ktery ma rucni sitic a pasuje na přírubu? Jezdim na plyn a u pieburgu mam sitič v háji, tak bych rovnou dal jinej. A nevíte co na to legislativa? Děkuju
_________________ brouk pytlík-všechno znám, všechno vím, všude jsem byl
|
27.12.08, 13:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Legislativne si tam muzes dat jaky chces karbec... akorat ti to musi splnovat emise
Pokud mas v haji sytic tak pokud mas automaticky tak se kouknout na bimetal a jak rucni tak pohledat tam zavadu...
|
27.12.08, 13:18 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
oprav si sytic
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
27.12.08, 13:19 |
|
|
krf
|
deekay píše: oprav si sytic opravovat už není co, je to cely venku sitič se zaviranim klapky me je naprd, když valim LPG i v zimě spis uvažuju o to dat tam SEDR nebo jinej, jeste jednodusi, benzin nemám ani v nádřži
|
27.12.08, 16:16 |
|
|
gokralik
|
krf píše: deekay píše: oprav si sytic opravovat už není co, je to cely venku sitič se zaviranim klapky me je naprd, když valim LPG i v zimě spis uvažuju o to dat tam SEDR nebo jinej, jeste jednodusi, benzin nemám ani v nádřži
Sytič by ti měl fungovat i na LPG, v tom není rozdíl.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
27.12.08, 16:29 |
|
|
krf
|
gokralik píše: krf píše: deekay píše: oprav si sytic opravovat už není co, je to cely venku sitič se zaviranim klapky me je naprd, když valim LPG i v zimě spis uvažuju o to dat tam SEDR nebo jinej, jeste jednodusi, benzin nemám ani v nádřži Sytič by ti měl fungovat i na LPG, v tom není rozdíl.
hm, nechci opravit pieburg v příležitosti rozbitýho a vykuchanýho sitiče bych chtěl dat jinej karburátor, kde je sitič ruční
|
27.12.08, 16:37 |
|
|
gokralik
|
krf píše: hm, nechci opravit pieburg v příležitosti rozbitýho a vykuchanýho sitiče bych chtěl dat jinej karburátor, kde je sitič ruční
Jak je libo. Sežeň si LEKR nebo Pierburg s ručním sytičem a nebo si kup ruční ekologický a ekonomický sytič pro vozy Škoda Favorit za 1200,-. Myslím že by to bylo jednodušší, než shánět karburátor se stejnou přírubou, velikostí vzdušníků, difuzorů, atd.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
27.12.08, 17:03 |
|
|
krf
|
gokralik píše: krf píše: hm, nechci opravit pieburg v příležitosti rozbitýho a vykuchanýho sitiče bych chtěl dat jinej karburátor, kde je sitič ruční Jak je libo. Sežeň si LEKR nebo Pierburg s ručním sytičem a nebo si kup ruční ekologický a ekonomický sytič pro vozy Škoda Favorit za 1200,-. Myslím že by to bylo jednodušší, než shánět karburátor se stejnou přírubou, velikostí vzdušníků, difuzorů, atd.
No, prolejzal jsem cely net a ruční lekr jsem nenašel ... takovou tu nastavbu na rucni vypinani toho automatu jsem tehda mel ja jezdim celoročne i v mrazech na lpg a da-li to tak rict, potrebuji jen zarizeni, co bude jen zvedat volnobeh (něco jako rucni plyn ) ale nebude zavirat sani klapkou, to je u lpg k ničemu
|
27.12.08, 17:14 |
|
|
gokralik
|
krf píše: ....ale nebude zavirat sani klapkou, to je u lpg k ničemu
Jak k ničemu? To přece funguje jak na benzín, tak na LPG. Aspoň teda u mě. Na LPG má vzduchová přívěra naprosto stejný efekt jako na benzín. Sežeň si karbec s funkčním automatickým sytičem a uvidíš...
|
27.12.08, 17:17 |
|
|
Kristensen
|
No jo jenže aby ti makal sitič tak právě potřebuješ přivírat klapku zvrchu aby ti tam šlo málo vzduchu a strhávalo to více benzínu, a LPG nejlépe používat až na ohřátý motor.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
27.12.08, 18:51 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Co ja vim tak vždycky se ma LPG startovat na benzin a po zahrati prepnout na plyn
|
27.12.08, 18:59 |
|
|
gokralik
|
Tak já pak nevím co s tím mám. Po nastartování na plyn si to normálně chytne sytič úplně stejně jako na benzín. Horší je, když někam přijedu a třeba tři hodiny a déle stojím, pak příjdu, sytič už je vypnutý a nechce mi to držet volnoběh.
|
27.12.08, 19:05 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
gokralik píše: Tak já pak nevím co s tím mám. Po nastartování na plyn si to normálně chytne sytič úplně stejně jako na benzín. Horší je, když někam přijedu a třeba tři hodiny a déle stojím, pak příjdu, sytič už je vypnutý a nechce mi to držet volnoběh. a před startem šlápneš na plyn ?
|
27.12.08, 19:13 |
|
|
gokralik
|
Vít píše: gokralik píše: Tak já pak nevím co s tím mám. Po nastartování na plyn si to normálně chytne sytič úplně stejně jako na benzín. Horší je, když někam přijedu a třeba tři hodiny a déle stojím, pak příjdu, sytič už je vypnutý a nechce mi to držet volnoběh. a před startem šlápneš na plyn ?
Při studeném motoru vždy...ale teď nevím jestli po tom stání taky....moc to neřeším, páč to po startu podchytím plynovým pedálem a za chvíli už volnoběh drží.
|
27.12.08, 19:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
tak to zkus... šlápneš na plyn a (když je to už dost vystydlý) tak se ozve cvaknutí, to se nastaví ty ptákoviny co tam u sytiče jsou do správné polohy, otočíš klíčkem a héééén ... a když ne, tak je to vystydylý buď málo a/nebo blbě seřízený a nezbyde ti než si na to zvyknout, nebo to dát do pořádku
|
27.12.08, 19:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|