Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 00:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Baterka v riti 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Každá nová baterka by se měla alespoň nabít konstantním proudem na napětí 16,5V. Víc se dočteš v článku pana Čecha.

4.2.07, 09:47
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
16,5V :shock: No uz je pozde, uz je baterka v aute :) Sem nevedel ze starter umi tocit tak rychle :D
No ale radsi v nem co nejdriv vymenim uhli pac tam bude asi este puvodni :oops:
Na volnobeh mi problikava kontrolka dobijeni, ale to asi nevadi, ve vetsich otackach je na baterce 13,8V, neni to malo?

Šemik: husty 1800Kc :shock: to je dosti, no tak aspon at ti dobre slouzi :D Bannerka stala 1290Kc 44Ah a 360A (to je startovaci proud?) :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

4.2.07, 11:32

Příspěvek 
13,8V stačí. Ale tu baterku by to chtělo stejně nabít proudem 0,06C (pro 44Ah 2,5A) na 16,5V. Je vhodné akumulátor takto dobít několikrát do roka. Já jse, tímto nabíjením zachránil jednu bannerku, kterou jsme koupili v létě novou, přes zimu nejezdila a nebyla schopná udržet napětí. Tak jsem ji pořádně nabil mimo auto a zdá se v pohodě.

4.2.07, 13:44
Hliník navždy.

Příspěvek 
Martin píše:
13,8V stačí. Ale tu baterku by to chtělo stejně nabít proudem 0,06C (pro 44Ah 2,5A) na 16,5V. Je vhodné akumulátor takto dobít několikrát do roka. Já jse, tímto nabíjením zachránil jednu bannerku, kterou jsme koupili v létě novou, přes zimu nejezdila a nebyla schopná udržet napětí. Tak jsem ji pořádně nabil mimo auto a zdá se v pohodě.

Na to asi nemam vybaveni, mam nakou nemeckou nabijecku, neregulovatelna asi naprazdno 14,5V

4.2.07, 13:56

Příspěvek Dobrá rada
Když máte baterku a přestává vám držet kapacitu, dá se většinou ještě zachránit.usí se dolej destilka, husťákem přeměřit a popř. dolejt i trochu kyseliny a nechat nabíjet malým proudem.Nechte ji pomalinku bublat klidně 48 hodin.Pak jí napojte na nějaký světlo a nechte ji zase úplně vybít.Pak znova zkontrolovat husťákem a popř. dolejt destilkou a zase nabít.Pak zas vbít do nuly,....Tohle atk 3x za sebou a je hotovo.Kámoš mi takhle dal baterku do kupy.Už VŮBEC NEDRŽELA KAPACITU, tak si jí vzal do parády.Pracuje u dopravního značení, jako mechanik, takže pokaždý, když jí dolil a nabil, tak jí nechal celou nocživit takový ty různý blikátka, co potkáváte u silnice.Ráno byla vždycky "kaput".Takhle to zoopakoval 3x.Po tejdnu, když mi tu batérečku vrátil, byla jak nová.Vydržela další rok.No a když vezmu v úvahu, že startovala 2,5TDi se kterým se jezdilo zásobování po městě (nastartovat, popojet, chcípnout, nastartovat, popojet,......), tak je to celkem dobrý ne???Netvrdím, že to jde po každý, ale podle toho, co mi říkal ten kámoš, tak to z 75% pomáhá.Jo a abych nezapoměl, klasická autobaterie má životnost 1,5-2 roky.
Co mám vyzkoušený baterie, tak pro mě je jednoznačným výtězem Varta Silver.Je to gelová baterka-bezúdržbová.Vydržela při plný zátěži3 roky.A to byla zrovna ta krutá zima, když bylo ráno -20°C!!!!

Ale je to těžká alchymie a každýmu vyhovuje něco jinýho.
Kámoš má třeba ve WV Golf baterku z americkýho armádního tanku!!!Nepředstavujte si žádnýho obra.Má velikost, jako běžná 44Ah baterie.Jenom má 248Ah a startovací proudy jsou naprosto šílený.Stála ho 8,500-Kč i s poštovným a záruka je 6let.Na našem trhu, je nejvýkonější baterie od firmy Caterpillard.Vyrábějí si baterie do těch svejch buldozerů a mají neuvěřitelnou výdrž, ale na úkor ceny...............67.360,-Kč bez DPH :!: :!: :!:

Ford Mondeo 2.2TDci DURAtorq r.v.04

4.2.07, 14:06

Příspěvek 
Matthes píše:
Tak sem nakonec koupil novou baterku v Globusu :lol:

Ale nebojte, je to Banner, meli ji za dobrou cenu :)

Ale otazkou je jesi ji mam tedy nabit? Je udrzbova nalita a ma napeti 12,59V. Ma se dotlouct este nebo dat rovnou do auta? :)

Ono je otázne, ako dlho tam ležala na regale atď. lepšie je aj keď je nová nabiť ju.

viewtopic.php?t=18421

4.2.07, 14:36

Příspěvek 
Cože? Životnost baterie 1,5 - 2 roky??? :shock: Tak to ta v máminé škodovce už pátým rokem přesluhuje :lol:

Běžná životnost aku (udávaná výrobcem auta v 80tých letech) byla (a dodnes cca je) 4 roky.
Mě zatím vydržely aku min. 5 let.
Ty čtyři roky by měla být jistota, když se majitel věnuje baterce alespoň jednou do roka (předpokladem je plně fční dobíjecí soustava auta).
Já se většinou zabývám baterií tak dvakrát ročně (a to výrobce uváděl min. 4x ročně) - doliji destilku a dobiji.

Dokonce jsem jednou v zimě našel na ulici u kontejnerů baterii Banner Power Bull 65Ah a vzal jsem ji domů, protože vypadala jako nová. Doma jsem zjistil, že je úplně mrtvá, tak jsem vyšrouboval zátky a zjistil jsem, že jako nová vypadá i zevnitř - články nerozpadlé, kyselina čistá, nezakalená.
Tak jsem ji hodil na nabíječku a po asi 16 hodinách jsem nabíjení ukončil, neboť hustoměr ukazoval 100% nabití.
Jenže v tu chvíli jsem pro ni neměl využití, tak jsem ji odvezl na chatu a šoupnul do kůlny - aspoň se ukáže, jestli udrží kapacitu...
Našel jsem ji v kůlně až v létě a řekl jsem si, že ji vyzkouším - dělali jsme u kamarádova auta motor a nechtěl chytit, tak jsme jeho aku vybili "do dna". Dali jsme tam tedy tuto baterii a navzdory její historii a tomu, že skoro půl roku ležela v kůlně vydržela točit motorem (s přestávkami) asi 10 minut (čistého času točení). Po této době motor chytil...
... tedy jsem ji neházel do žita a znovu dobil a poté jsem ji jinému kamarádovi šoupnul do Malucha, kde jezdí bez problému už od konce léta - většinou krátké vzdálenosti :wink:

Je možné, že tu baterku někdo vyhodil proto, že byla jen vybitá, nebo byla fungl nová a ještě nenabitá, nevím, ale každopádně slouží... :)

Také asi dost záleží, čím se dobíjí - nedávno jsem Óňovi dělal něco na škodovce a vyndali jsme baterku, že je potřeba dobít. Přinesl nějakou dobíječku a asi po deseti vteřinách začala baterka plynovat :shock:
...a já se divil, proč mu pořád odcházejí baterky... :lol:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

4.2.07, 14:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Ozaj, v otcovej Fiatke Scudo je osemročná (tento rok jej tiahne na 9 :) ) batéria a ešte furt ide ako má. Teraz ale neviem, akú tam má.

viewtopic.php?t=18421

4.2.07, 15:05
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já měl akumu 8 let bohužel letos jí nahradila perionka :twisted:

4.2.07, 15:12
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Sadra17 píše:

To nebyl dobrej kauf :evil:

4.2.07, 15:15

Příspěvek 
Matthes píše:
Sadra17 píše:

To nebyl dobrej kauf :evil:

to už teď vim taky ale třeba se mohla povect :wink:

4.2.07, 15:29
Profil ICQ

Příspěvek 
jinal já nabíjim timhle
Obrázek

je to focený mobilem tak omluvte kvalitu

4.2.07, 15:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Dobrá mašina...

4.2.07, 16:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Dobrá mašina...

myslíš mobil bo tu nabíječku ?

:wink: to jo komunistická výroba :lol: no ono ty starý věci v pohodě přežijou ty novější

4.2.07, 16:43
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
Martin píše:
Každá nová baterka by se měla alespoň nabít konstantním proudem na napětí 16,5V. Víc se dočteš v článku pana Čecha.

16,5???? :shock: ja som ju nechal nabijat cely den a poslednych 6 hodin sa drzalo 12,6, viac nie. a este k tomu 16,5?...
inac je to EXIDE.
Varta bola 3 krat horsia. a suhlasim s tou Akumou :D asi najlepsia baterka

Naposledy upravil deekay dne 4.2.07, 18:17, celkově upraveno 1

4.2.07, 16:47
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další