mlhovky s dálkovejma...už sem to řešil
Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
kwiko píše: Ondras83 píše: kwiko: schémata mám, prolejzal sme je celý a stejně sem v tom viděl houby, takže dokud mi někdo neřekne: propoj kontakt 30 relé světel s kontaktem 85 spínacího relé, tak já to prostě nezapojim...(to co sem teď napsal berte obrazně ) Dal som tu hlavne pre ostatych, nech sa vsetci vieme o co ide... Ked na to kukam, by som spojil biely drotik z packy svetiel (56a) cez DIODU s ciernym na prepinaci prednych hmloviek (85), a este si treba zratat ci to zvladne ta 25A poistka.
přesně tohle mě taky napadlo, uplně se vykašlat na pojistkovku a zapojit to na lukasu a na vypínači, ale zase se bojim, abych neutavil lukas ...myslíš, že by to šlo?
breta1: jo, takhle to vymyslel cyz a řikal, že přes tranzistor to taky pude, ale relátko je pro mě známější...
a že se nemám podceňovat?...mechanický věci, to by šlo, ale elektrický věci, to by nešlo...zapojoval sem to 2x a ani jednou to zatim nešlo ...ikdyž tohle asi nesouvisí se znalostí elektriky, ale mojí blbostí
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
18.10.09, 21:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
breta1
|
KWIKO:
No to bys tomu dal. Vzdyt pri zapnuti spinace mlhovek to pujde pres tu diodu do zkratu, zakouri se z diody a odejde ta pojistka 25A.
|
18.10.09, 21:41 |
|
|
Ondras83
|
breta1 píše: KWIKO: No to bys tomu dal. Vzdyt pri zapnuti spinace mlhovek to pujde pres tu diodu do zkratu, zakouri se z diody a odejde ta pojistka 25A.
no za diodou by byl tzv. tuningovej vypínač, takže když bych chtěl svítit mlhovkama při tlumenejch světlech, musel bych to manuálně vypnout jak bych to měl přes tuning vypínač vypnutý, tak bych vlastně ani nepotřeboval diodu a kdyžbych zapnul mlhovky, nerozsvícelo by mě to dálkový, žene
|
18.10.09, 21:45 |
|
|
breta1
|
Ondro, podivej se, co by se stalo - zapnes dalkovy, 12V mas ted na 56a volantoveho prepinace 110, pres vodivou diodu [a eventuelne tuningovej spinac] je pak tech 12V privedeno na rele f kontakt 85 a ten spojis spinacem mlhovek na kostru. Takze zkrat.
|
18.10.09, 21:58 |
|
|
kwiko
|
hej, som si neuvedomil ze tlacidlo hmloviek spina minus. Takze diodou to nepojde. Ale ak by sa ten biely z packy(cez vypinac/podla mna zbytocny) priviedol na pridavne rele ako 86, 85 by bola zem (kostriaci bod na volantovej tyci) a rele by potom spinalo hnedy (58 ) s ciernym (85) - kabliky z tlacidla hmoviek. A nic by sa neupieklo.
tusim ze nejako podobne to asi navrhoval aj Berta...
Ja radsej spajam kabliky ako prepojovanie v poistkovke - ta je u mna nahradny diel, ktory obcas preistotu vymenim ked hladam zavadu...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
19.10.09, 07:43 |
|
|
breta1
|
Ondro, pokusil jsem to celé namalovat s využitím původních schemat, takže teď by ti mělo být jasné, co s čím spojit.
http://sklad.obrazku.cz/obr210874_mlhovky.PNG
Pokud bys to chtěl místo s relé s tranzistorem, namaluju také.
|
19.10.09, 09:17 |
|
|
Ondras83
|
díky moc...nějaká legenda? ten bílej kabel je na lukasu?
|
19.10.09, 18:19 |
|
|
breta1
|
Pokud to pridavne rele chces nekde schovat do palubni desky, bude pro tebe vyhodne vyuzit kontaktu 56a na volantovem prepinaci 110 [asi se tomu rika LUCAS] a kontaktu 85 na spinaci prednich mlhovek 111 a kostru pro pridavne rele vezmi take ze spinace prednich mlhovek kontakt 58.
|
19.10.09, 20:54 |
|
|
Ondras83
|
no vidíš, to by bylo uplně nejlepší....
kostru můžu vzít pod panelem ne?...hlavní kostra na volantový tyči ...nechce se mě moc porušovat kabel na spínači mlhovek
breta1: moc díky, tohle se mi zdá úplně nejvýhodnější, protože nemusim zasahovat do pojistkovky a všechno bude krásně schovaný pod přístrojovkou
|
20.10.09, 12:00 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
breta1 píše: kostru pro pridavne rele vezmi take ze spinace prednich mlhovek kontakt 58.
v elektricfe se nevyznám ale neznačí se kostra náhodou 31 ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.10.09, 12:11 |
|
|
breta1
|
Možná jak kdy a jak kde, ale tady je to tak, jak jsem napsal.
|
20.10.09, 13:35 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Sadra17 píše: breta1 píše: kostru pro pridavne rele vezmi take ze spinace prednich mlhovek kontakt 58. v elektricfe se nevyznám ale neznačí se kostra náhodou 31 ?
znaci ale kdyz to je kontakt na rele tak to je 58 protoze to nemusi byt zrovna kostra
nekde sem mel jeste ze skoly znaceni vsecdh kabelu mozna to je nekde na internetu taky
1 - civka
4 - kabel k rozdelovaci
30 - trvale napajeni
15 - spinane napajeni
.....
.....
a tak dale
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
20.10.09, 19:04 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
breta1 píše: Možná jak kdy a jak kde, ale tady je to tak, jak jsem napsal.
31 je značená vždycky jikdy to jinak nebylo a nebude
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.10.09, 19:12 |
|
|
breta1
|
Kdyz reknes "A" , rekni taky "B".
Takze na tech prepinacich i jinde je to spatne? Za kazdych okolnosti kazdy kontakt, ktery je na kostre, musi byt oznacen 31? Vysvetli nam to prosim, at v tom maji vsichni jasno. A vysvetli to prosim na schematech felicie.
|
20.10.09, 21:41 |
|
|
Ondras83
|
na konektorech a v pojistkovce jsou označeny místa 31, to je kostra, na vypínačích je to jinak, tam je to označení třeba 58
|
21.10.09, 08:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|