Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 23:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
 mlhovky s dálkovejma...už sem to řešil 
Autor Zpráva

Příspěvek 
kwiko píše:
Ondras83 píše:

kwiko: schémata mám, prolejzal sme je celý a stejně sem v tom viděl houby, takže dokud mi někdo neřekne: propoj kontakt 30 relé světel s kontaktem 85 spínacího relé, tak já to prostě nezapojim...(to co sem teď napsal berte obrazně :wink: )

Dal som tu hlavne pre ostatych, nech sa vsetci vieme o co ide...

Ked na to kukam, by som spojil biely drotik z packy svetiel (56a) cez DIODU s ciernym na prepinaci prednych hmloviek (85), a este si treba zratat ci to zvladne ta 25A poistka. :D

přesně tohle mě taky napadlo, uplně se vykašlat na pojistkovku a zapojit to na lukasu a na vypínači, ale zase se bojim, abych neutavil lukas :oops: ...myslíš, že by to šlo? :)

breta1: jo, takhle to vymyslel cyz a řikal, že přes tranzistor to taky pude, ale relátko je pro mě známější...

a že se nemám podceňovat?...mechanický věci, to by šlo, ale elektrický věci, to by nešlo...zapojoval sem to 2x a ani jednou to zatim nešlo :-D...ikdyž tohle asi nesouvisí se znalostí elektriky, ale mojí blbostí :oops: :)

18.10.09, 21:34
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
KWIKO:
No to bys tomu dal. Vzdyt pri zapnuti spinace mlhovek to pujde pres tu diodu do zkratu, zakouri se z diody a odejde ta pojistka 25A.

18.10.09, 21:41

Příspěvek 
breta1 píše:
KWIKO:
No to bys tomu dal. Vzdyt pri zapnuti spinace mlhovek to pujde pres tu diodu do zkratu, zakouri se z diody a odejde ta pojistka 25A.

no za diodou by byl tzv. tuningovej vypínač, takže když bych chtěl svítit mlhovkama při tlumenejch světlech, musel bych to manuálně vypnout :wink: jak bych to měl přes tuning vypínač vypnutý, tak bych vlastně ani nepotřeboval diodu a kdyžbych zapnul mlhovky, nerozsvícelo by mě to dálkový, žene :)

18.10.09, 21:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondro, podivej se, co by se stalo - zapnes dalkovy, 12V mas ted na 56a volantoveho prepinace 110, pres vodivou diodu [a eventuelne tuningovej spinac] je pak tech 12V privedeno na rele f kontakt 85 a ten spojis spinacem mlhovek na kostru. Takze zkrat.

18.10.09, 21:58

Příspěvek 
hej, som si neuvedomil ze tlacidlo hmloviek spina minus. Takze diodou to nepojde. Ale ak by sa ten biely z packy(cez vypinac/podla mna zbytocny) priviedol na pridavne rele ako 86, 85 by bola zem (kostriaci bod na volantovej tyci) a rele by potom spinalo hnedy (58 ) s ciernym (85) - kabliky z tlacidla hmoviek. A nic by sa neupieklo.

tusim ze nejako podobne to asi navrhoval aj Berta... :lol:

Ja radsej spajam kabliky ako prepojovanie v poistkovke - ta je u mna nahradny diel, ktory obcas preistotu vymenim ked hladam zavadu...

19.10.09, 07:43

Příspěvek 
Ondro, pokusil jsem to celé namalovat s využitím původních schemat, takže teď by ti mělo být jasné, co s čím spojit.
http://sklad.obrazku.cz/obr210874_mlhovky.PNG
Pokud bys to chtěl místo s relé s tranzistorem, namaluju také.

19.10.09, 09:17

Příspěvek 
díky moc...nějaká legenda? ten bílej kabel je na lukasu? :)

19.10.09, 18:19
Profil ICQ

Příspěvek 
Pokud to pridavne rele chces nekde schovat do palubni desky, bude pro tebe vyhodne vyuzit kontaktu 56a na volantovem prepinaci 110 [asi se tomu rika LUCAS] a kontaktu 85 na spinaci prednich mlhovek 111 a kostru pro pridavne rele vezmi take ze spinace prednich mlhovek kontakt 58.

19.10.09, 20:54

Příspěvek 
no vidíš, to by bylo uplně nejlepší....

kostru můžu vzít pod panelem ne?...hlavní kostra na volantový tyči :wink: ...nechce se mě moc porušovat kabel na spínači mlhovek

breta1: moc díky, tohle se mi zdá úplně nejvýhodnější, protože nemusim zasahovat do pojistkovky a všechno bude krásně schovaný pod přístrojovkou :)

20.10.09, 12:00
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
breta1 píše:
kostru pro pridavne rele vezmi take ze spinace prednich mlhovek kontakt 58.

v elektricfe se nevyznám ale neznačí se kostra náhodou 31 ? :lol:

20.10.09, 12:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Možná jak kdy a jak kde, ale tady je to tak, jak jsem napsal.

20.10.09, 13:35
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Sadra17 píše:
breta1 píše:
kostru pro pridavne rele vezmi take ze spinace prednich mlhovek kontakt 58.

v elektricfe se nevyznám ale neznačí se kostra náhodou 31 ? :lol:

znaci ale kdyz to je kontakt na rele tak to je 58 protoze to nemusi byt zrovna kostra

nekde sem mel jeste ze skoly znaceni vsecdh kabelu :-D mozna to je nekde na internetu taky

1 - civka
4 - kabel k rozdelovaci
30 - trvale napajeni
15 - spinane napajeni
.....
.....
a tak dale

20.10.09, 19:04
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
breta1 píše:
Možná jak kdy a jak kde, ale tady je to tak, jak jsem napsal.

31 je značená vždycky jikdy to jinak nebylo a nebude

20.10.09, 19:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Kdyz reknes "A" , rekni taky "B".
Takze na tech prepinacich i jinde je to spatne? Za kazdych okolnosti kazdy kontakt, ktery je na kostre, musi byt oznacen 31? Vysvetli nam to prosim, at v tom maji vsichni jasno. A vysvetli to prosim na schematech felicie.

20.10.09, 21:41

Příspěvek 
na konektorech a v pojistkovce jsou označeny místa 31, to je kostra, na vypínačích je to jinak, tam je to označení třeba 58

21.10.09, 08:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další