Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 17:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 LPG poradi mi nekdo? 
Autor Zpráva

Příspěvek LPG poradi mi nekdo?
zdravim koupil jsem Favorita 136 L za babku ma to alternativni pohon na LPG v dobe kdyz jsem ho koupil stalo vozidlo rok.Kdyz jsem vozidlo koupil mel jsem v nadrzi cca pul nadrze plynu najel jsem zhruba 10 km a nemam tam skoro nic v nadrzi kdyz jedu na plyn tak v aute tak citim plyn chcipa mi to jak za tepla tak i za studena je to jednobodova strikacka poradi mi nekdo co stim? hlavne proc mi smrdi plyn a chcipa?

Naposledy upravil bronas dne 16.2.07, 23:00, celkově upraveno 1

16.2.07, 21:50
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
každej rok se musí na kontrolu do LPG servisu a tam ti to poštelujou
Je potřeba všechny spoje promáčet jarovou vodou se spuštěným motorem a kde budou bublinky tak tam to uchází
Ještě překontrolovat hadici od reduktoru ke karbecu jestli není steřelá a díravá
Není na škodu přetahnout všechny spony na hadicích

16.2.07, 21:58

Příspěvek 
Pokud tomu moc nerozumíš, tak opravdu raději zajeď k někomu zkušeňejšímu. Oni na to mají měřáky a aspoň ti to taky pořádně seštelují.

16.2.07, 22:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Forman píše:
každej rok se musí na kontrolu do LPG servisu a tam ti to poštelujou
Je potřeba všechny spoje promáčet jarovou vodou se spuštěným motorem a kde budou bublinky tak tam to uchází
Ještě překontrolovat hadici od reduktoru ke karbecu jestli není steřelá a díravá
Není na škodu přetahnout všechny spony na hadicích
aha v technicaku jsem koukal ze technicka na plyn byla delana v roce 2005 ja teda sice mam auto na plyn poprve jinak asi s karburatorem to nema nic spolecneho to ze to chcipa kdyz jedu na plyn

16.2.07, 22:58
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
musíš napsat co tam máš za značku LPG, první popřetahuj všechny spoje, taky na nádrži jak je multiventil je tam 6 imbusů, pak sdělej od karbecu tu tlustou přívodní hadici LPG a ponoř ji do zavařovačky s vodou a to při zaplém klíčku zda ti tam neuchází plyn/ takže na reduktoru zůstane připojená/ , veškeré spoje opěnuj jarovou vodu a našlehen si pěnu a pak napiš šetelujem to miloš

17.2.07, 07:57
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
eště začít v tom autě kouřit :lol: :lol:

17.2.07, 08:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Já bych raději zajel do servisu LPG a nechal si to zkontrolovat a seřídit. Nestojí to tolik a stejně tam musíš. Jak už bylo řečeno, kontrolu musíš mít každý rok. A to seřízení u stříkačky není až tak jednoduché jako u karburátoru. Mám taky stříkačku a v servise jsem byl asi pět krát než se jim to podařilo (nové LPG). A má to ještě jednu výhodu - za první seřízení zapltíš a ostatní doladění už máš zadara.

17.2.07, 12:29

Příspěvek 
kontrolu nemusíš mět každej rok, je to pouhé tahaní peněz, revizě ti stačí ty 2 roky s emisama jinak ti je neudělaj
nejdřív zkus veškerý spoje, pak hadice vyměnit atd

17.2.07, 22:27

Příspěvek 
spartra píše:
kontrolu nemusíš mět každej rok, je to pouhé tahaní peněz, revizě ti stačí ty 2 roky s emisama jinak ti je neudělaj

Kontrola je po ujetí 10 000km nebo po roce
Zatim to nikdo nekontroluje ale při havárce to můžou chtít
Při nesplnění těchto podmínek je auto nezpůsobilé provozu+obecné ohrožení

17.2.07, 22:56

Příspěvek 
Forman píše:
spartra píše:

a tak dál, bla, bla, bla, jako viděl jsi to kontrolu :shock: za to chtěj 300kila, 2-3 stříkne jarovou vodu a hotovo :shock:
jako se mě to v tom štoural, měnil jednu mebránu, je to nějak na ho**o :roll:

18.2.07, 08:11
Mistr mechanik

Příspěvek 
spartra píše:
Forman píše:
spartra píše:

a tak dál, bla, bla, bla, jako viděl jsi to kontrolu :shock: za to chtěj 300kila, 2-3 stříkne jarovou vodu a hotovo :shock:
jako se mě to v tom štoural, měnil jednu mebránu, je to nějak na ho**o :roll:

fakt je to tak těch deset tisíc to ani nevím, ale roční prohlídka je nutná, někde snad u znojma mu to buchlo v baráku, škoda velkého rosahu a trestný čin obecné ohrožení, neměl tazítko, jinak se na to kašle miloš

18.2.07, 12:27

Příspěvek 
No ta kontrola bývá ve většině případů skutečně jenom tahání peněz. Já na stodváce jsem měl všechno v pořádku, už jen proto že to byl karburátor a šlo to seřídit celkem slušně i doma, ale pokud je tam nějaký problém - cítit plyn, chcípání a ještě navíc je to auto, které jsi koupil a neznáš všechny jeho vady, tak bych minimálně na první kontrolu určitě zajel! Oni to očuchaj měřákem, a daj to trochu do pořádku a budeš mít trochu jistotu, že je to OK.

18.2.07, 13:44

Příspěvek 
pajavlk píše:
No ta kontrola bývá ve většině případů skutečně jenom tahání peněz. Já na stodváce jsem měl všechno v pořádku, už jen proto že to byl karburátor a šlo to seřídit celkem slušně i doma, ale pokud je tam nějaký problém - cítit plyn, chcípání a ještě navíc je to auto, které jsi koupil a neznáš všechny jeho vady, tak bych minimálně na první kontrolu určitě zajel! Oni to očuchaj měřákem, a daj to trochu do pořádku a budeš mít trochu jistotu, že je to OK.
ono asi opravdu bude lepsi to dat do servisu a rovnou udelat technickou na plyn vsem dekuji za radu ze jste mi poradily moc diky

18.2.07, 16:25
Profil ICQ

Příspěvek 
Od jisté doby to dělám taky
Ne že bych tomu nerozumněl nebo si nevěřil ale pro případ havárky nebo nějakého neštěstí
Jsou to sice tři sta ale mám klid

18.2.07, 23:13

Příspěvek 
tak to jsem po tý jejich kontrole strašně klidnej :shock: jenom to razítko, polozmrdi :twisted:

19.2.07, 20:47
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další