Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 08:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Škrtiaca klapka 1.6 MPi felda 
Autor Zpráva

Příspěvek Škrtiaca klapka 1.6 MPi felda
Mám doma klapku z vrakoviska, vyčistil som ju - aj potenciometre a rád by som ju premeral skôr, ako ju namontujem do auta ( aby som to nerobil zbytočne ). Neviete, kde by som našiel nejaké hodnoty odporov potenciometrov na jednotlivých pinoch :?: :roll:

29.11.09, 23:11
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
Montáž je otázka křížového šroubováku, imbusu (6 nebo 7) a asi 5 minut. Já osobně bych to namontil, než abych to měřil.

29.11.09, 23:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
já to umím jen přes vag nasadíš ji na konektor co vede ke stávající klapce a adresa 01, nastavení, blok 001 v prvním poli 4.29V pokud je tam jiná hodnota tak ji nepřispůsobíš

příklad 4.21 V a volnoběh kolem 1000 otáček a nic stím nejde dělat jen ji mechanicky upravit miloš

30.11.09, 08:22

Příspěvek 
Mechanicky upravit je co? To mě zajímá protože ty potenciometry mění hodnotu pohybem, takže mechanicky upravit myslíš napilovat doraz????

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

30.11.09, 16:17
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
Mechanicky upravit je co? To mě zajímá protože ty potenciometry mění hodnotu pohybem, takže mechanicky upravit myslíš napilovat doraz????

tam máš takovou prižinu která tu pkapku nastaví a drží do určité polohy a vysvětlit to fakt nemumím a výsledek je 4.29 V u 1.3 je to zas v základním nastavení 098 a první pole,

ta pružinka jde přihnout kleštěma nebo podložit na tu požadovanou hodnotu 4.29 čumíš na ten vag a mechanicky pracuješ až se dostaneš na tuto hodnotu nebo taky nedostaneš když tam máš 2.5 V tak ti ji seřídí jen popeláři

já to náhodou vyslechl od borce co se učí dělat diagnostiku jen voltmetrem ampéry a odpor a rakt umí, cokoliv opravit, tak jsem si to převedl na vag že ho máme a mám vyřešenou ý jednu neukázněnou klapku kde ani supervag nepomohl miloš

30.11.09, 18:24

Příspěvek 
Carlos píše:
Montáž je otázka křížového šroubováku, imbusu (6 nebo 7) a asi 5 minut. Já osobně bych to namontil, než abych to měřil.

Montovať ju nechcem, aby som si zbytočne nerozladil motor, ktorý momentálne šlape bez citeľných závad. Píše síce sporadickú chybu vstrekovača č.1, ale to chcem vyriešiť, keď budem mať 100%-nú klapku.

30.11.09, 18:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
Huďo píše:
Carlos píše:

Montovať ju nechcem, aby som si zbytočne nerozladil motor, ktorý momentálne šlape bez citeľných závad. Píše síce sporadickú chybu vstrekovača č.1, ale to chcem vyriešiť, keď budem mať 100%-nú klapku.

věř tomu že závada vstřikovače č,1 je závada klapky ten vstřikovač můžeš přehazovat do nekonečna a závada se časem objeví ko č.1

takto to řj vyhodnocuje :wink: miloš

30.11.09, 18:37

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Kristensen píše:

tam máš takovou prižinu která tu pkapku nastaví a drží do určité polohy a vysvětlit to fakt nemumím a výsledek je 4.29 V u 1.3 je to zas v základním nastavení 098 a první pole,

ta pružinka jde přihnout kleštěma nebo podložit na tu požadovanou hodnotu 4.29 čumíš na ten vag a mechanicky pracuješ až se dostaneš na tuto hodnotu nebo taky nedostaneš když tam máš 2.5 V tak ti ji seřídí jen popeláři

já to náhodou vyslechl od borce co se učí dělat diagnostiku jen voltmetrem ampéry a odpor a rakt umí, cokoliv opravit, tak jsem si to převedl na vag že ho máme a mám vyřešenou ý jednu neukázněnou klapku kde ani supervag nepomohl miloš

Skúšal som to cez môj VAG, ale v základnom nastavení mi na kanáli 001 v prvom poli ukazuje otáčky :cry: . Tak som to nechal, inak v kanáli 000 v poli 8 mám hodnotu 38, čo by mohlo byť 4,21 V :oops: . Dnes som tú nenamontovanú klapku, v robote napojil na zdroj a multimetre a na výstupe č.5 potenciometra som pri napájaní 5V nameral 4,269 V :shock: . Ešte zistím koľko je presne napájenie klapky a uvidím presnejšie.

30.11.09, 18:41

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Huďo píše:
Carlos píše:

věř tomu že závada vstřikovače č,1 je závada klapky ten vstřikovač můžeš přehazovat do nekonečna a závada se časem objeví ko č.1

takto to řj vyhodnocuje :wink: miloš

Toto beriem ako fakt, preto hľadám lepšiu klapku :wink:

30.11.09, 18:44
Mistr mechanik

Příspěvek 
trošku divné když najedu v 1.6 v řídící jednotce motoru na základní nastavení, 001 tak tam mám ustálené hodnoty 4.29
3.98 0100 00 miloš

1.12.09, 07:51

Příspěvek 
No jo jestli on na to nekouká jen v Bloku aktuálních hodnot, proto mu tam určitě najedou otáčky

1.12.09, 16:19

Příspěvek 
OK, mám asi čudný VAG, ale keď si dám RJ motora (01), základné nastavenie (sk. 04), kanál 001 objaví sa to isté, ako v bloku nameraných hodnôt (otáčky, teplota, lambda a 00000001 ...) s tým rozdielom, že si klapka urobí základné nastavenie :shock: . To by ma teraz ani tak netrápilo, pretože hodnota 4,29 by mala asi byť na vývode č.5 a 3,98 na vývode č.8 :idea: približne takto som to nameral :wink: . Ešte otázka, keď zakladáte klapku robíte základné nastavenie akcelerácie na plný plyn cez VAG, alebo plynové lanko nechávate len trocha uvoľnené :oops: .

1.12.09, 22:04

Příspěvek 
Huďo píše:
OK, mám asi čudný VAG, ale keď si dám RJ motora (01), základné nastavenie (sk. 04), kanál 001 objaví sa to isté, ako v bloku nameraných hodnôt (otáčky, teplota, lambda a 00000001 ...) s tým rozdielom, že si klapka urobí základné nastavenie :shock: . To by ma teraz ani tak netrápilo, pretože hodnota 4,29 by mala asi byť na vývode č.5 a 3,98 na vývode č.8 :idea: približne takto som to nameral :wink: . Ešte otázka, keď zakladáte klapku robíte základné nastavenie akcelerácie na plný plyn cez VAG, alebo plynové lanko nechávate len trocha uvoľnené :oops: .

ak robis zakladne nastavenie klapky tak plynu sa nemozes dotknut a plynove lanko musi mat volu aby klapka bola uplne uzatvorena a bol zopnuty spinac volnobehu... iba vtedy urobis spravne nastavenie klapky...

2.12.09, 08:06

Příspěvek 
Jo počkej teď koukám a už jsem si vzpoměl, problem je v tom že na feldě 1,6 vždycky naskakuje to co řikáš, naskočej tam otáčky a ještě nějaký blbosti, to co ti popisuje Miloš to naskakuje na 1,3

2.12.09, 15:50

Příspěvek 
superflo píše:
Huďo píše:

ak robis zakladne nastavenie klapky tak plynu sa nemozes dotknut a plynove lanko musi mat volu aby klapka bola uplne uzatvorena a bol zopnuty spinac volnobehu... iba vtedy urobis spravne nastavenie klapky...

Jedna vec je základné nastavenie klapky - to robím bez plynu, ale druhá vec je nastavenie plynového lanka - to sa robí stláčaním plynového pedálu na plno a kontrolou hodnoty v poli 8 a má byť tuším 210 - 217 (neviem teraz presne) aspoň tak to popisuje DP (časť mechanika) a nadávajú tomu " nastavenie akcelerácie " :shock: .

2.12.09, 19:05
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další