Autor |
Zpráva |
Saša
|
Favorit nestartuje
Dobrý den ,
mám takový problém na mém favoritu. Včera když jsem chtěl nastartovat tak po otočení klíčku zhasly kontrolky, ručička otáčkoměru trochu poskočila, startér se vůbec neotočil a v pojistkové skříni to cvaklo. Když jsem zkoušel odpojit ten tenký káblík na startéru tak už kontrolky nezhasly. Může to mít nějakou spojitost? Poradí mi někdo co s tím můžu mít? Děkuji za odpověď
|
1.1.10, 14:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Nejspíše vybitý akumulátor.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
1.1.10, 14:34 |
|
|
Saša
|
vím že baterka může odejít ze dne na den. doteď mi fungovala bez problému.parkuji venku a v -15 jsem úplně v poho nastartoval
|
1.1.10, 14:42 |
|
|
Šemik
|
Pokud zhasnou kontrolky počas startu, je v síti příliš měkké napětí. Zkus změřit napětí na aku, nebo zkusit jiný co je 100% dobrý.
|
1.1.10, 14:47 |
|
|
Saša
|
a to napětí změřím multimetrem nebo musím mít zátěžák? a kolik voltů by mělo být?
|
1.1.10, 15:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="Saša"]a to napětí změřím multimetrem nebo musím mít zátěžák? a kolik voltů by mělo být?[/quot
zajdi do železářství kup milošův zátěžák to je metr drátu na plot tl2mm, konce uchop do rukou a připoj na plus a mínus
v případě že ten drát udžíš v ruce déle jak dvě vtečiny je akumulátor KO miloš
|
1.1.10, 15:12 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: zajdi do železářství kup milošův zátěžák to je metr drátu na plot tl2mm, konce uchop do rukou a připoj na plus a mínus v případě že ten drát udžíš v ruce déle jak dvě vtečiny je akumulátor KO miloš
ako test dobré...
ale lepšie pripoj merák napätia na baterku a štartuj, ak napätie klesne pod 5V je baterka vybitá, alebo KO...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.1.10, 15:22 |
|
|
Saša
|
slovacek.milos píše: zajdi do železářství kup milošův zátěžák to je metr drátu na plot tl2mm, konce uchop do rukou a připoj na plus a mínus v případě že ten drát udžíš v ruce déle jak dvě vtečiny je akumulátor KO miloš
tento zlepšovák už jsem četl v některých jiných příspěvcích
|
1.1.10, 15:25 |
|
|
Saša
|
no vyzkouším to raději s tím mulťákem a pak dám vědět jak jsem dopadl
|
1.1.10, 15:25 |
|
|
michalkatka
|
nenechal si zapnuté svetlá, alebo niečo čo baterku vybilo
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.1.10, 15:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mě to naučil borec co dělal akumulátory za komárů, na monterkách mu chyběly nohavice upálené kyselinou že vypadal jak trosečník
pořád nadával , hulil jednu startku za druhou a chodil jen stím drátem miloš
|
1.1.10, 15:33 |
|
|
Saša
|
děkuji vám za všechny rady a je to opravdu vybitá baterka, ale odešla do věčných lovišť, už nejde ani nabít. Ještě takový malý dotaz, je možné, aby mi ta baterka vydržela 11let? Značka té baterky je PROFORCE
|
3.1.10, 10:45 |
|
|
Šemik
|
Životnost baterky velmi záleží na podmínkách provozu a údržby. 11 let je už dost neobvykle vysoká životnost, ale zcela vyloučit nejde.
|
3.1.10, 11:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|