Autor |
Zpráva |
zwak
|
lúpanie prednej nápravy pri otáčaní volantom
Ahojte. Vie niekto poradiť, prečo mi pri otáčaní volantu v plnom rozsahu (napríklad keď sa krútim na parkovisku) niečo desne praskne? Lupne to tak, že to citelne počuť, taktiež to cítiť na volante.
V servise to mali zdvihnuté, všetky čapy OK, riadenie OK, akurát jeden tlmič KO, chystám sa vymeniť. Nechápem. Robílo to niekomu?
vopred dík
|
6.1.10, 19:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CrazyMan
|
homokloub.... jasnej homouš
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
6.1.10, 19:58 |
|
|
werty
|
Já bych spíš než homokineťák/y tipoval horní uložení tlumičů.
_________________ Favorit 136X
|
6.1.10, 20:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
neo zadřené axiální ložisko v tlumiči, nebo prasklé péro schnilá miska, mušíš tlumiče dole a opravit miloš
Naposledy upravil slovacek.milos dne 6.1.10, 20:59, celkově upraveno 1
|
6.1.10, 20:54 |
|
|
CrazyMan
|
no jo von nenapsal jestli stojí nebo jede
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
6.1.10, 20:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
neo zadřené axiální ložisko v tlumiči, nebo prasklé péro miloš
|
6.1.10, 20:56 |
|
|
Ondras83
|
nebo zadřený svisláky...co máš za stroj?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
6.1.10, 21:23 |
|
|
werty
|
Když už jsme nakousli to horní uložení tlumičů tak by mě zajímalo z čeho v dnešní době dělají ty horní silentbloky. To je děs a běs. Rok maximálně dva a člověk to může měnit znovu. A nic nepomůže že je to zn. Rubena. Kdyby to nebyl jeden z nejdůležitějších dílů co se prvků geometrie zavěšení kol týká pak neřeknu, ale takhle. Ještě že to stojí pakatel a výměna jde i bez demontáže tlumičové jednotky z auta respektive bez demontáže spodního uložení v těhlici (myšleno u Fav/Fel).
_________________ Favorit 136X
|
6.1.10, 23:54 |
|
|
zwak
|
Uf....tak mám čo pozerať. Keby som si to mohol skontrolovať sám, bolo by najlepšie, no takto to musím nechať na slepých a hluchých mechanikov.
Robí to hlavne pri pomalej jazde pri vytočení plného volantu zľava doprava, napríklad pri pohýnaní z parkoviska.
Jo a je to Filcka 1,3 1999
|
7.1.10, 09:11 |
|
|
Paja250
|
Hroní uložení tlumiče, eventuálně ten homokineťák, jak už zaznělo. Btw, předevčírem se mi jeden na autě ukázkově rozpadl - praskla klec, co drží kuličky . Předcházelo tomu loupání a bouchání do volantu. Pak na parkovišti při couvání padla rána a bylo to.
_________________ Škoda 130 L 1988, Felicia 136 BMM 1995
|
7.1.10, 12:05 |
|
|
Kristensen
|
Pokud to dělá při pohybu volantu na stojícím autě tak horní ložisko na tlumiči, ale pokud na místě otočíš plnej rejd a nic to neudělá začneš se pomalu rozjíždět pořád s plným rejdem a začne v tom praskat tak je to kloub poloosy
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
7.1.10, 15:06 |
|
|
Ondras83
|
werty píše: Když už jsme nakousli to horní uložení tlumičů tak by mě zajímalo z čeho v dnešní době dělají ty horní silentbloky. To je děs a běs. Rok maximálně dva a člověk to může měnit znovu. A nic nepomůže že je to zn. Rubena. Kdyby to nebyl jeden z nejdůležitějších dílů co se prvků geometrie zavěšení kol týká pak neřeknu, ale takhle. Ještě že to stojí pakatel a výměna jde i bez demontáže tlumičové jednotky z auta respektive bez demontáže spodního uložení v těhlici (myšleno u Fav/Fel).
někde tuším na feliciaklubu sem viděl, že si to někdo dělal ze silonu a mám na to taky zálusk...jen sehnat matroš ...bojim se ale hlučnosti
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
7.1.10, 16:16 |
|
|
Kristensen
|
werty píše: Ještě že to stojí pakatel a výměna jde i bez demontáže tlumičové jednotky z auta respektive bez demontáže spodního uložení v těhlici (myšleno u Fav/Fel).
No můžu ti říct že než stahovat péro na autě tak to si radši ten tlumič vyndám, protože pokud jde šroub povolit tak je to otázka pár vteřin a pokud povolit nejde tak stejně do 5ti minut je povolenej a celej znova použitelnej ať se mu chce nebo ne.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
7.1.10, 16:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="werty"]Když už jsme nakousli to horní uložení tlumičů tak by mě zajímalo z čeho v dnešní době dělají ty horní silentbloky. z černé vody která doroka vyteče miloš
|
7.1.10, 19:18 |
|
|
Capricorn
|
Kristensen píše: No můžu ti říct že než stahovat péro na autě tak to si radši ten tlumič vyndám, protože pokud jde šroub povolit tak je to otázka pár vteřin a pokud povolit nejde tak stejně do 5ti minut je povolenej a celej znova použitelnej ať se mu chce nebo ne.
Na Felda klubu jsem někde viděl návod jak to vyměnit bez demontáže tlumiče a bez stahováku. Zkusím to najít...
Edit: Jo tak tady to je... http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 27&t=14614
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
7.1.10, 20:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|