Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 06:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 lúpanie prednej nápravy pri otáčaní volantom 
Autor Zpráva

Příspěvek lúpanie prednej nápravy pri otáčaní volantom
Ahojte. Vie niekto poradiť, prečo mi pri otáčaní volantu v plnom rozsahu (napríklad keď sa krútim na parkovisku) niečo desne praskne? Lupne to tak, že to citelne počuť, taktiež to cítiť na volante.

V servise to mali zdvihnuté, všetky čapy OK, riadenie OK, akurát jeden tlmič KO, chystám sa vymeniť. Nechápem. Robílo to niekomu?

vopred dík

6.1.10, 19:48
Pspvek Reklama

Příspěvek 
homokloub.... jasnej homouš

6.1.10, 19:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Já bych spíš než homokineťák/y tipoval horní uložení tlumičů.

6.1.10, 20:38
Mistr mechanik

Příspěvek 
neo zadřené axiální ložisko v tlumiči, nebo prasklé péro schnilá miska, mušíš tlumiče dole a :shock: opravit miloš

Naposledy upravil slovacek.milos dne 6.1.10, 20:59, celkově upraveno 1

6.1.10, 20:54

Příspěvek 
no jo von nenapsal jestli stojí nebo jede :D

6.1.10, 20:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
neo zadřené axiální ložisko v tlumiči, nebo prasklé péro miloš

6.1.10, 20:56

Příspěvek 
nebo zadřený svisláky...co máš za stroj?

6.1.10, 21:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Když už jsme nakousli to horní uložení tlumičů tak by mě zajímalo z čeho v dnešní době dělají ty horní silentbloky. To je děs a běs. Rok maximálně dva a člověk to může měnit znovu. A nic nepomůže že je to zn. Rubena. Kdyby to nebyl jeden z nejdůležitějších dílů co se prvků geometrie zavěšení kol týká pak neřeknu, ale takhle. Ještě že to stojí pakatel a výměna jde i bez demontáže tlumičové jednotky z auta respektive bez demontáže spodního uložení v těhlici (myšleno u Fav/Fel).

6.1.10, 23:54

Příspěvek 
Uf....tak mám čo pozerať. Keby som si to mohol skontrolovať sám, bolo by najlepšie, no takto to musím nechať na slepých a hluchých mechanikov.

Robí to hlavne pri pomalej jazde pri vytočení plného volantu zľava doprava, napríklad pri pohýnaní z parkoviska.

Jo a je to Filcka 1,3 1999

7.1.10, 09:11

Příspěvek 
Hroní uložení tlumiče, eventuálně ten homokineťák, jak už zaznělo. Btw, předevčírem se mi jeden na autě ukázkově rozpadl - praskla klec, co drží kuličky :-). Předcházelo tomu loupání a bouchání do volantu. Pak na parkovišti při couvání padla rána a bylo to.

7.1.10, 12:05

Příspěvek 
Pokud to dělá při pohybu volantu na stojícím autě tak horní ložisko na tlumiči, ale pokud na místě otočíš plnej rejd a nic to neudělá začneš se pomalu rozjíždět pořád s plným rejdem a začne v tom praskat tak je to kloub poloosy

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

7.1.10, 15:06

Příspěvek 
werty píše:
Když už jsme nakousli to horní uložení tlumičů tak by mě zajímalo z čeho v dnešní době dělají ty horní silentbloky. To je děs a běs. Rok maximálně dva a člověk to může měnit znovu. A nic nepomůže že je to zn. Rubena. Kdyby to nebyl jeden z nejdůležitějších dílů co se prvků geometrie zavěšení kol týká pak neřeknu, ale takhle. Ještě že to stojí pakatel a výměna jde i bez demontáže tlumičové jednotky z auta respektive bez demontáže spodního uložení v těhlici (myšleno u Fav/Fel).

někde tuším na feliciaklubu sem viděl, že si to někdo dělal ze silonu a mám na to taky zálusk...jen sehnat matroš :) ...bojim se ale hlučnosti

7.1.10, 16:16
Profil ICQ

Příspěvek 
werty píše:
Ještě že to stojí pakatel a výměna jde i bez demontáže tlumičové jednotky z auta respektive bez demontáže spodního uložení v těhlici (myšleno u Fav/Fel).

No můžu ti říct že než stahovat péro na autě tak to si radši ten tlumič vyndám, protože pokud jde šroub povolit tak je to otázka pár vteřin a pokud povolit nejde tak stejně do 5ti minut je povolenej a celej znova použitelnej ať se mu chce nebo ne.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

7.1.10, 16:42
Mistr mechanik

Příspěvek 
[quote="werty"]Když už jsme nakousli to horní uložení tlumičů tak by mě zajímalo z čeho v dnešní době dělají ty horní silentbloky. z černé vody která doroka vyteče miloš :roll:

7.1.10, 19:18

Příspěvek 
Kristensen píše:
No můžu ti říct že než stahovat péro na autě tak to si radši ten tlumič vyndám, protože pokud jde šroub povolit tak je to otázka pár vteřin a pokud povolit nejde tak stejně do 5ti minut je povolenej a celej znova použitelnej ať se mu chce nebo ne.

Na Felda klubu jsem někde viděl návod jak to vyměnit bez demontáže tlumiče a bez stahováku. Zkusím to najít...

Edit: Jo tak tady to je... http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 27&t=14614

7.1.10, 20:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další