Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 00:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Ventilátor topení - FELICIA 
Autor Zpráva

Příspěvek Ventilátor topení - FELICIA
Zdarec mám problém s ventilátorem topení na Felicii.
Spíná pouze na čtvrtý stupeň na první tři se ani nehne. Ventilátor jsem vyměnil (tamten byl tak i tak v háji) ale problém stále trvá. V obchodě mi bylo řečeno, že toto má na starost jakási krabička z odporama. Na el. schématu jsem ji našel ale v autě jaksi nee. Nevíte někdo kde se nachází ???
Ještě dotaz č.2 Jak se vyndavá panel topení??
Děkuji to je zatím všee.

20.1.10, 22:52
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Pokud mas v poradku spiraly predradneho odporu tak zbyva jenom tepelna pojistka (vedle odporu) - bude spalena.
Cele to heblo s odporem a pojistkou je pristupne z motoroveho prostoru z boku krabice s vymenikem.

Mel sem stejny problem s ventilatorem u Golfa, odpor dobrej ale tepelna pojistka spalena. Nak

20.1.10, 23:21
Profil ICQ

Příspěvek 
Panel s odpormi najdes zasunuty v kureni na boku, pri baterke. Predny panel... asi chces menit ziarovku. Bud opatrne vypacis ten lahko sa lamajuci kryt( 2 haciky hore a dole), alebo si odsunies ten cierny plast na com je pristrojovka (postup hladaj v starsich prispevkoch, nasiel som len foto...)
Obrázek
a tak ziskas pristup k dvom samorezkam drziacim panel. Povysunies, a uplne bezpecne ten kryt das dole.

21.1.10, 08:28
Mistr mechanik

Příspěvek 
taky je hodně vypálený konektor co se strká do té kostky, já to dělám tak že koupím kostku z favorita za 2OO kč, tři konektory,

kostka z fáčka tam pásne a nejde jen první poloha ta je stejně na nic a jede dvojka trojka a čtverka miloš

21.1.10, 15:21
Mistr mechanik

Příspěvek 
Citace:
sice trosku OT ale zeptam se : kdyz me ventilator topeni na felde skrci skripe... obcas to dela obcas ne, co kde promazat nebo co stim udelat aby to tak neskripalo?

musíš ho vydělat ven a promazat ložiska jinak se ti podělá a veme sebou i konektor stou kostkou oprava stojí materiál 3000 tak stím hned něco dělej miloš

21.1.10, 16:41

Příspěvek 
to mi dělá taky.. chrčí skřípe, občas vynechává... zvlášť na vyšší rychlosti... otázka jak moc se to musí rozebrat? sice mám garáž ale nechce se mi v té zimě to nějak moc rozdělávat

21.1.10, 17:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
big.jedla píše:
to mi dělá taky.. chrčí skřípe, občas vynechává... zvlášť na vyšší rychlosti... otázka jak moc se to musí rozebrat? sice mám garáž ale nechce se mi v té zimě to nějak moc rozdělávat

musíš vydlobat ty kovové příchytky a shodit horní část, pak dva torxy, sděláš konektor a si venku

pokud se ti nechce tak čekej miloš :wink:

21.1.10, 17:52

Příspěvek 
no podle toho tvého popisu to je tak na 15minut práce když nevím jak to tam je... to by se celkem dalo jestli stačí jen promazat

21.1.10, 17:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tak jsem to vyndal ven a pravda je že je to vypálený novej díl stojí 850 kč!! ale sehnal jsem na vrakáči za 200kč.
Jinak dík za rady

21.1.10, 19:25

Příspěvek 
normalne si auto zvednu zvedackem na prave strane vepredu, vlezu pod nej s kbelikem a 13kou klicem. Na kovovy trubce je dole sroub s medenym tesnenim. Ten povolis das pod nej kybl a sroub vysroubujes. Bude vytikat voda ale ne zase moc, dokud neotevres vicko expanzky. Pak to valim proudem. Takhle vsechnu vodu chytis do kyble a zase muzes znova nalit zpatky.
Pokud bys chtel vylit vsechno vodu kvuli vymene tak musis povolit i sroub na bloku, je pristupny zepredu na prave strane kdyz se koukas na motor (stejny umisteni jako na S120 a podobne).

Sem si to vypousteni a napousteni uzil 6x kdyz sem porad menil na brachove felde termospinace chladice. Nakonec sem zjistil ze se kvuli vymene spinac nemusi vypoustet voda. Vytocit spinac a dat novej. Z otvoru po spinaci vytika voda minimalne, jen takovym slabym curkem stika dolu (pokud by se otevrela expanzka tak by to ficelo proudem :D ). Nak

22.1.10, 13:31
Profil ICQ

Příspěvek Nové uhlíky
Zdravím lidičky, nemáte tušení jestli jde sehnat na motorek ventilátoru topení nová sada uhlíků ...

S Pozdravem
Rasa

28.1.10, 16:53
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Nové uhlíky
rasa píše:
Zdravím lidičky, nemáte tušení jestli jde sehnat na motorek ventilátoru topení nová sada uhlíků ...

nedá ojeté jsem je nikdy neviděl očisti a jedeš díl miloš

28.1.10, 17:23
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já bych řek že se daji sehnat http://www.cc-autodily.cz/uhlik-motorku-topeni.html

28.1.10, 17:33
Profil ICQ

Příspěvek milošu
Odkud jaké příchyty - s teho bazmeka sání pod kapotou ? se mi taky nechce...musíš vydlobat ty kovové příchytky a shodit horní část, pak dva torxy, sděláš konektor a si venku

pokud se ti nechce tak čekej miloš :wink:[/quote]

28.1.10, 20:36

Příspěvek Re: Nové uhlíky
slovacek.milos píše:
rasa píše:

nedá ojeté jsem je nikdy neviděl očisti a jedeš díl miloš

zkoušel jsem ale jeden je už těsně před smrtí (cca 1 mm) nakonec pomohlo dát tvrdší pružinku vyčistit sběrač rotoru a nějak valí ale nemám tucha jak dlouho
:) uvidíme jak dlouho se sjíždí 1 mm uhlíku ... :D

S Pozdravem
Rasa

29.1.10, 10:28
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další