Autor |
Zpráva |
tengi
|
Ventilátor topení - FELICIA
Zdarec mám problém s ventilátorem topení na Felicii.
Spíná pouze na čtvrtý stupeň na první tři se ani nehne. Ventilátor jsem vyměnil (tamten byl tak i tak v háji) ale problém stále trvá. V obchodě mi bylo řečeno, že toto má na starost jakási krabička z odporama. Na el. schématu jsem ji našel ale v autě jaksi nee. Nevíte někdo kde se nachází ???
Ještě dotaz č.2 Jak se vyndavá panel topení??
Děkuji to je zatím všee.
|
20.1.10, 22:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nakadah
|
Pokud mas v poradku spiraly predradneho odporu tak zbyva jenom tepelna pojistka (vedle odporu) - bude spalena.
Cele to heblo s odporem a pojistkou je pristupne z motoroveho prostoru z boku krabice s vymenikem.
Mel sem stejny problem s ventilatorem u Golfa, odpor dobrej ale tepelna pojistka spalena. Nak
|
20.1.10, 23:21 |
|
|
kwiko
|
Panel s odpormi najdes zasunuty v kureni na boku, pri baterke. Predny panel... asi chces menit ziarovku. Bud opatrne vypacis ten lahko sa lamajuci kryt( 2 haciky hore a dole), alebo si odsunies ten cierny plast na com je pristrojovka (postup hladaj v starsich prispevkoch, nasiel som len foto...)
a tak ziskas pristup k dvom samorezkam drziacim panel. Povysunies, a uplne bezpecne ten kryt das dole.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
21.1.10, 08:28 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
taky je hodně vypálený konektor co se strká do té kostky, já to dělám tak že koupím kostku z favorita za 2OO kč, tři konektory,
kostka z fáčka tam pásne a nejde jen první poloha ta je stejně na nic a jede dvojka trojka a čtverka miloš
|
21.1.10, 15:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Citace: sice trosku OT ale zeptam se : kdyz me ventilator topeni na felde skrci skripe... obcas to dela obcas ne, co kde promazat nebo co stim udelat aby to tak neskripalo? musíš ho vydělat ven a promazat ložiska jinak se ti podělá a veme sebou i konektor stou kostkou oprava stojí materiál 3000 tak stím hned něco dělej miloš
|
21.1.10, 16:41 |
|
|
big.jedla
|
to mi dělá taky.. chrčí skřípe, občas vynechává... zvlášť na vyšší rychlosti... otázka jak moc se to musí rozebrat? sice mám garáž ale nechce se mi v té zimě to nějak moc rozdělávat
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
21.1.10, 17:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
big.jedla píše: to mi dělá taky.. chrčí skřípe, občas vynechává... zvlášť na vyšší rychlosti... otázka jak moc se to musí rozebrat? sice mám garáž ale nechce se mi v té zimě to nějak moc rozdělávat
musíš vydlobat ty kovové příchytky a shodit horní část, pak dva torxy, sděláš konektor a si venku
pokud se ti nechce tak čekej miloš
|
21.1.10, 17:52 |
|
|
big.jedla
|
no podle toho tvého popisu to je tak na 15minut práce když nevím jak to tam je... to by se celkem dalo jestli stačí jen promazat
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
21.1.10, 17:59 |
|
|
tengi
|
Tak jsem to vyndal ven a pravda je že je to vypálený novej díl stojí 850 kč!! ale sehnal jsem na vrakáči za 200kč.
Jinak dík za rady
|
21.1.10, 19:25 |
|
|
Nakadah
|
normalne si auto zvednu zvedackem na prave strane vepredu, vlezu pod nej s kbelikem a 13kou klicem. Na kovovy trubce je dole sroub s medenym tesnenim. Ten povolis das pod nej kybl a sroub vysroubujes. Bude vytikat voda ale ne zase moc, dokud neotevres vicko expanzky. Pak to valim proudem. Takhle vsechnu vodu chytis do kyble a zase muzes znova nalit zpatky. Pokud bys chtel vylit vsechno vodu kvuli vymene tak musis povolit i sroub na bloku, je pristupny zepredu na prave strane kdyz se koukas na motor (stejny umisteni jako na S120 a podobne). Sem si to vypousteni a napousteni uzil 6x kdyz sem porad menil na brachove felde termospinace chladice. Nakonec sem zjistil ze se kvuli vymene spinac nemusi vypoustet voda. Vytocit spinac a dat novej. Z otvoru po spinaci vytika voda minimalne, jen takovym slabym curkem stika dolu (pokud by se otevrela expanzka tak by to ficelo proudem ). Nak
|
22.1.10, 13:31 |
|
|
rasa
|
Nové uhlíky
Zdravím lidičky, nemáte tušení jestli jde sehnat na motorek ventilátoru topení nová sada uhlíků ...
_________________ Škoda Favorit 135 BMM 40kW LPG
Škoda Octavia I 1.6i 75kW LPG
S Pozdravem
Rasa
|
28.1.10, 16:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Nové uhlíky
rasa píše: Zdravím lidičky, nemáte tušení jestli jde sehnat na motorek ventilátoru topení nová sada uhlíků ...
nedá ojeté jsem je nikdy neviděl očisti a jedeš díl miloš
|
28.1.10, 17:23 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.1.10, 17:33 |
|
|
aeronaut7111
|
milošu
Odkud jaké příchyty - s teho bazmeka sání pod kapotou ? se mi taky nechce...musíš vydlobat ty kovové příchytky a shodit horní část, pak dva torxy, sděláš konektor a si venku
pokud se ti nechce tak čekej miloš [/quote]
|
28.1.10, 20:36 |
|
|
rasa
|
Re: Nové uhlíky
slovacek.milos píše: rasa píše: Zdravím lidičky, nemáte tušení jestli jde sehnat na motorek ventilátoru topení nová sada uhlíků ... nedá ojeté jsem je nikdy neviděl očisti a jedeš díl miloš
zkoušel jsem ale jeden je už těsně před smrtí (cca 1 mm) nakonec pomohlo dát tvrdší pružinku vyčistit sběrač rotoru a nějak valí ale nemám tucha jak dlouho
uvidíme jak dlouho se sjíždí 1 mm uhlíku ...
_________________ Škoda Favorit 135 BMM 40kW LPG
Škoda Octavia I 1.6i 75kW LPG
S Pozdravem
Rasa
|
29.1.10, 10:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|