Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 11:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Cukání a dušení motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Cukání a dušení motoru
Zdravim, jezdil jsem po mestě a stala se mi takova divná věc, odbočuji a podřadim na dvojku a po přidání plynu nic, motor nereagoval na sešlápnutí plynu a tak sem zastavil a zkusil jsem se rozjet, auto se rozjelo, ale moc se mu do otaček nechtělo, maximalně to vylezlo na 1300 ot, tak sem dal za dvě, auto chvilku kuckalo a když se to dostalo přes 1700 ot tak uz to bylo v pohodě. A taky sem zpozoroval divnej jev, stojim na místě s puštěným motorem na volnoběh a když trochu šešlápnu plyn a hned ho pustim, tak mi začnou lítat otáčky mezi 200-700 až to skoro chcípne. Nevíte někdo čím to, že to takhle blbne. Je to 1,3 MPi r.v.98. Už jsem vymněnil : svíčky, pal. i vzduch. filtr, lambda sondu (napsaná v závadách), škrtící klapku, pal. čerpadlo (měřen i tlak v pal. soustavě a v pohodě), všechny kontakty pročištěny, snímač otáček.

8.2.10, 21:03
Pspvek Reklama

Příspěvek 
diava...najdeš tady...sundáš dekl z klapky a ty potenciometry potřeš leštěnkou na nábytek

8.2.10, 21:13
Profil ICQ

Příspěvek Cukání a dušení motoru
No jo, ale já už zkoušel tam dát i jinou klapku a dělalo to pořád.

8.2.10, 21:22

Příspěvek 
Ondro, pozorne si to este raz precitaj...
Uz mu ostava snad len zapalovacia dvojcievka :roll:

8.2.10, 21:23

Příspěvek 
a jak to startuje?...
zapalovací lišta je pořád stejná?

vyčistil bych klapku, zadal nový adaptační hodnoty, změřil tlak čerpadla...co vstřiky?

8.2.10, 21:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Starty jsou v pohodě hned to chytá, lištu jsem ještě nemněnil a klapka je vyčištěná a už dvakrát nastavovaná. Tlak čerpadla taky proměřen a taky v cajku a vstřiky sem ještě nezkoumal, ale zkusim proměřit odpory. Nevíte jak zjistit správnou funkčnost snímače tlaku vzduchu.

8.2.10, 21:52

Příspěvek 
Klapka,jednotka,snímač tlaku,čidlo teploty,... chce to diagnostiku :? :P :wink:

8.2.10, 22:17

Příspěvek 
čidlo teploty by mělo bejt v cajku, když to hezky chytá...proto sem se ptal...tu diagnostiku to fakt chce :wink:

8.2.10, 22:20
Profil ICQ

Příspěvek 
na diagnostice to bylo a byla tam lambda a něco ohledně vzduchu, ale nevim co přesně.

8.2.10, 22:20

Příspěvek 
No vidíš,první cestička...klidně může být slepá,protože jedna závada se hlásí jako pět různých spolu souvisejících...ale tak jako tak je to záchytný bod...Bez toho kompu to prostě dneska moc nejde,no a bez dedukce,která při pohledu na obrazovku přijde potom vůbec...

8.2.10, 23:06

Příspěvek 
no chtěl bych vymněnit i to čidlo tlaku vzduchu, ale nechce se mi dávat přes dva tisíce jen za to že to zkusim a pak to nepujde a tak by mě zajímalo zda se nechá nějak proměřit zda funguje tak jak má

9.2.10, 11:15

Příspěvek 
tak sem splašil použitý, snad funkční, čidlo tlaku vzduchu, zítra ho tam prdnu a uvidim. Dnes jsem jel a sledoval jsem ručičku teploměru a po 3km se auto ohřálo max na 80 C a jel sem v obci na 4 asi tak 55km/h do kopce a auto začlo zase cukat a hned teplota vylítla na 90 C, tak podezřívám ještě čidlo teploty vody, ale nejde mi do hlavy co by to mělo společnýho s chodem motoru.

10.2.10, 17:56

Příspěvek 
No ma, lebo RJ si podla teploty motora nastavuje zmes a objemova hmotnost vzduchu je velmi odlisna pri 20 a -20 stupnov celzia.

Ale ja mam stale pocit, ze mas nieco so zapalovanim, alebo RJ... Odporucal by som ti vyskusat inu zapalovaciu listu...

10.2.10, 18:11
Mistr mechanik

Příspěvek 
Vitik125 píše:
tak sem splašil použitý, snad funkční, čidlo tlaku vzduchu, zítra ho tam prdnu a uvidim. Dnes jsem jel a sledoval jsem ručičku teploměru a po 3km se auto ohřálo max na 80 C a jel sem v obci na 4 asi tak 55km/h do kopce a auto začlo zase cukat a hned teplota vylítla na 90 C, tak podezřívám ještě čidlo teploty vody, ale nejde mi do hlavy co by to mělo společnýho s chodem motoru.

ta teplota co vidíš na budíku ta skutečně chod motoru neovlivní,

ale když jsi měnil čidlo teploty tak jsi určitě viděl čtyři piny dva jsou pro budík co vidíš a dva do řídící jednotky a teplotu mohou hlásit rozdílnou,

baz potřebného vybavení a cílené diagnostiky jednotlivých akčních členů je cesta k cíli velmi obtížní zkus ještě tohle
http://www.google.cz/url?q=http://www.v ... d5WldFymVA miloš :D

10.2.10, 18:23

Příspěvek 
Tak se zdá že je to vyřešený, byl to vadnej snímač tlaku vzduchu. Takovej malej šmejd a dělá takovou neplechu.

13.2.10, 21:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další