Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 09:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 Pár dotazů nového majitele- záměnnost hlav? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Dneska jsem měnil palivovej filtr (konečně), svíčky a přední destičky (furt pískala pravá strana).

Přístup k filtru je fakt ohromnej, ale jakožto pracující na ruských vrtulnících a letadlech jsem zvyklej na nedostatek místa při práci, výměna mi zabrala lehce přes půl hodinky :wink: Ze starýho filtru teklo nejdřív palivo a potom černej sajrajt, takže výměna určitě nebyla zbytečná.

Starý svíčky byly všechny prakticky stejný a bylo vidět, že už mají něco za sebou. Byly tam Brisky 17ky, já tam dal taky Brisky, ale 15ky.

Přední destičky mě fakt dostaly- byly tam desky Starline a první, co mě napadlo, když jsem sundal kolo bylo, že mi hořej brzdy. Z vnější strany je na nich totiž nalepená Chemoprenem papírová destička s označením a nápisem Starilne. Vlivem tepla se samozřejmě odlepily a zkroutily. Navíc na pravé straně byla vnitřní destička popraskaná :shock:

Po tomhle srandadopoledni jsem vzal rodinku na malej výlet a čekal jsem, že auto aspoň malinko pookřeje a půjde líp za plynem. Bohužel se tak nestalo, prostě je to stejná lemra jako předtím :cry: :cry: :cry:

28.2.10, 17:59
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Nechcem nič hovoriť, ale som aj pochyboval, že filter+sviečky pomôže...takže teraz by to chcelo zmerať tlaky...alebo rozjazdiť motor :wink:

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

28.2.10, 18:27

Příspěvek 
Tlaky budou zřejmě dobrý- startuje v pohodě, nehulí.

Motor rozjíždim už dva měsíce a zatim jsem docílil alespoň toho, že do stovky se mu celkem chce, ale pak už moc ne :?

Mám podezření, že pomalu a jistě odchází těsnění pod hlavou, dělá se mi trochu emulze a to i po dlouhý jízdě (cca 115 km). Navíc tam při koupi byla čirá chladící kapalina :roll: :sick:

28.2.10, 18:31
Profil ICQ

Příspěvek 
tak až sundáš hlavu tak uvidíš v jakým je to tam stavu...btw nebyla někdy měněná převodovka?

28.2.10, 18:46

Příspěvek 
Teda tomu rikam anabaze s autem. Precetl sem to tady vsechno, ale nikdo se zatim neptal, jestli byl zkontrolovan predstih? Kdyz sem predloni koupil novy auto (Golf 2 1,6), tak mrcha nechtel jet vic nez 120km/h. Proste ani zaboha ne. Pak sem ruzne cistil karburator, serizoval dle manualu od Pierburgu, menil ruzne podtlakove hadicky a podobne. Nakonec me napadlo vzit stroboskopickou pistoli a ejhle, predstih nebyl predstih, ale zastih asi 10° za HU. Nastavil sem ho dle manualu jak mel byt a auto pekne ozilo. Ted se dostane na tachometrovych 170kmh. Pravda chvilku to trva a nesmi to byt na 5.ku :D takze za 4. a jedem(mam prevodovku s dlouhym SP).

A musim rict, ze i navzdory tomu blbe nastavenemu predstihu motor normalne bezel. Necukal, nevydaval pazvuky nebo strileni, proste jel ale byl jak lemra. Nak

28.2.10, 19:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Nakadah: Na ten předstih se budu muset kouknout, to mě nenapadlo.

28.2.10, 20:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Předstih u BMM? :|

28.2.10, 20:52
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
základní poloha :wink:

28.2.10, 21:02
Profil ICQ
Tydýt

Příspěvek 
ja s rapidom som dal znizit hlavu na maximum t.j. viac uz to proste nejde a taha to pomerne dost slusne pri nahanacke feldu strihnem akokolvek...takze co uz tu bolo daj znizit hlavu 100 percentny vysledok zaruceny...

28.2.10, 22:03

Příspěvek 
spíš než předstih by mě zajímaly vůle na ventilech...lidi jsou zvyklí na hydroštely nebo vůbec neví že nějaký maj...

28.2.10, 22:13
Moderátor

Příspěvek 
NewerEnder píše:
.takze co uz tu bolo daj znizit hlavu 100 percentny vysledok zaruceny...

jenze snizenim hlavy to neopravi...navic kkdyz jenom snizis hlavu tak to je tak pul prace...

http://kachnis.techsajt.cz

28.2.10, 23:32
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Podle všeho to vypadá, že je v háji těsnění pod hlavou (emulze na víčku, z chl. kapaliny srdí olej, lehce pokuřuje i teplej motor, tlakujou hadice chlazení) :cry:

Kámoš má doma udělanou hlavu, ale říkal, že prej neni stejná s tou, co mám já, konkrétně provedení spalovacího prostoru. Jsou hlavy mezi sebou záměnné bez problémů (např. z 781.135 nebo 781.136)?

1.3.10, 20:14
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
ano jsou :wink:

1.3.10, 20:16
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
lisi se jen felda favo a fabka tvarem kanalu,ale jsou to detaily, ktere pri normalnim jezdeni nepoznas,takze zamenne jsou uplne

http://kachnis.techsajt.cz

1.3.10, 22:40
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
hele, přečet sem si první a tuhle poslední stranu...řešil bych to asi následovně

převodovku 4,116 (50kw BMM nebo MPI) (koupíš za 2 tis na vrakecu), potom řj, písty a vačku z 50kw verze (seženeš za babku), při předělávání bych dal snížit hlavu na kompresní poměr kolem 10:1 (třeba já mám 10,1:1), poleštit kanály, zabrousit ventily a dát nový gufera...

co sem dostal já...beru benzín, protože na LPG nejezdíš: auto jede jako prase, tahá to krásně (člověk by neřek, že to je 1,3jka) spotřeba normální, olej od výměny po výměnu pořád stejně...Vmax kolem 160ti ve 2 lidech, normální "rodinná jízda" na 5tku kopec nekopec pod 90km/h nejdu :wink:

v létě na LPG naprosto stejný parametry, v zimě to je trošku horší, na BA to v zimě jezdí líp...

chce to s timhle motorem taky jezdit kolem 3 500-4000 rpm a ne pořád "ekonomicky" kolem 2 tis rpm :wink: není to přece dísl :)

anebo nech snížit hlavu, zabrus ventily...do 100km/h to máš pilu, pak už nic moc?...to je normální :) , jaks psal, je to přece škodovka :lol:

1.3.10, 22:58
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další