|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Fábie 1,4 - únik chladící kapaliny
Autor |
Zpráva |
Jiří74
|
Fábie 1,4 - únik chladící kapaliny
Od jara mám problém s únikem schladící kapaliny. Motor se nepřehřívá, po zahřátí naběhne ručička teploměru na stření polohu a drží po celou jízdu. Protože jsem měl po parkování vždy kaluž kapaliny pod autem, zkontroloval jsem všechny hadice a jejich spoje a nechal jsem na doporučení udělat repasi slučovače-jezdím cca 8 let na LPG. Kaluž pod autem zmizela, ale únik kapaliny ne a stav se zhoršuje. Poradí někdo jaký problém může být??
|
9.8.12, 09:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Pavelo
|
Re: Fábie 1,4 - únik chladící kapaliny
Tak bud voda unika von z auta alebo do motora, viac moznosti tam nebude.
Este raz poriadne prekontroluj, ci naozaj sa nerobi nejaka louzka pod autom.
|
9.8.12, 09:44 |
|
|
ondra A.
|
Co chladič jak vypadá ? Lehni pod to stačí že jenom rosí a je to jasné.
_________________ Základní diagnostika Praha 6 a okolí
|
9.8.12, 10:15 |
|
|
Jiří74
|
Díval jsem se několikrát po příjezdu, když je motor zahřátý, nechal jsem ho běžet, ale nic jsem neviděl. Najedu týdně cca 500 km. Ten únik je asi 1-1,5 litru. Dá se nějak poznat, že uniká voda do motoru? Někde jsem četl, že se dá změři obsah CO ve vzoru kapaliny odebrané z nádržky. Také by se měla na víčku oleje srážet emulze, za delší období by se měl olej měnit v emulzi.
Kolik stojí taková oprava motoru?
|
9.8.12, 10:36 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ono je taky mozny, ze ti voda unika do valcu a ne do oleje. Motor ti pak vodu normalne spali. Nevim co s tim dela katalyzator.
Priciny byvaji od tesneni, pres prasklou hlavu nebo dokonce prasklou vlozku valce.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
9.8.12, 10:59 |
|
|
venda
|
Na teplém motoru únik nenajdeš. Nejlepší je udělat si z víčka expanzky tlakovací přípravek a zastudena natlakovat na provozní přetlak. A pak jen koukat kde všude prolíná.
|
9.8.12, 14:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych ani přípravek nedělal vytáhneš hadičku z expansky ucpeč ji svíčkou na bandu nasadiš hadici a tlakuješ, tlakuj klidně i hodinu, nejlepší je ledničkový kompreseor a najdeš
|
9.8.12, 18:03 |
|
|
Jiří74
|
Díky za rady. Zkusím to o víkendu nějak natlakovat a uvidím.
|
10.8.12, 07:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|