| Autor |
Zpráva |
|
cezar
|
deekay píše: co si sa zblaznil  ja som obycajny studnet elektroniky, keby tu bol milos slovacek, drak, ci patrik hp tak to su borci, ja som sa to vsetko tu na fore dozvedel  inac som upla Lama  a o tych dieseloch mi to hovoril kamos co studuje na katedre spalovacich motorov edit: pani ktorych som neuviedol neurazte sa, prvy ste ma tito napadli  samozrejme ze je vas tu vela skusenych ludi 
ahaaa takze sa viem od koho sa mam ucit,ale aj od teba nieco pochytim 
|
| 24.8.07, 14:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
oo dakujem
na to sme tu
edit: len bacha na sadru a serifusa
peace
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 24.8.07, 15:01 |
|
 |
|
fert.j
|
 Re: roztlacanie
Matthes píše: cezar píše: no tak toto mi je novinka,a to ktore boli potom,tie nove rady black line?ozaj a este jeden typek mi vcera hovoril ze feliciu moze do 30m roztlacat? Auta s remenama se nemaj roztahovat vubec, hlavne ne feldy 1.6. S 1.3 MPI lze skutecne parkrat hrknout ...
mi mame feldu 1.6 ej to jedno musis na dvojku a pomalu ho rozbyhat ale je jedno jestli tim tocis starterem nebo od kol
|
| 24.8.07, 18:40 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
 Re: roztlacanie
fert.j píše: Matthes píše: cezar píše: no tak toto mi je novinka,a to ktore boli potom,tie nove rady black line?ozaj a este jeden typek mi vcera hovoril ze feliciu moze do 30m roztlacat? Auta s remenama se nemaj roztahovat vubec, hlavne ne feldy 1.6. S 1.3 MPI lze skutecne parkrat hrknout ... mi mame feldu 1.6 ej to jedno musis na dvojku a pomalu ho rozbyhat ale je jedno jestli tim tocis starterem nebo od kol
No tak Felda 1,6 je zrovna jeden z mála osmiventylových motorů kterej se při přeskočení případně prasknutí řemene potká, tak bacha na to.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 24.8.07, 18:52 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
deekay píše: fert.j píše: podle me je jedno jestli to roztahnes nebo startujes starterem kdyz mas stavu na to aby to hodilo jiskru a vstriklo palivo tak to roztlacis v pohode a kdyz nemas energii na jiskru a vstriknuti tak se nic nedeje a je jedno jestli tim motorem toci starter a nebo od prevodovky tomu motoru je toé jedno. veru to nie je jedno  aspon ako to vidim na nasom aute tak nejaka elektronika sa uvadza do chodu pocas startovania motora a prisposobuje kat. atd. pocas procesu startovania. pokial ti na primom vstrekovanie nenastavi vstrekovaciu dyzu vcas a budes to tlacit tak ti to praskne a mas po vtakoch
Roztahoval jsem zatim Fa/Fel BMM a dva typy Fiatu s Magneti Marelli a zadnej problem. Je fakt ze u Felicie/VW 1.6 bych to nezkousel, ty sou potkavanim znamy.
Samozrejme musi bejt zajistena stava pro ECU a motor musi az na baterku normalne fungovat, jinak to nema vyznam.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 24.8.07, 19:06 |
|
 |
|
fert.j
|
Viky píše: deekay píše: fert.j píše: podle me je jedno jestli to roztahnes nebo startujes starterem kdyz mas stavu na to aby to hodilo jiskru a vstriklo palivo tak to roztlacis v pohode a kdyz nemas energii na jiskru a vstriknuti tak se nic nedeje a je jedno jestli tim motorem toci starter a nebo od prevodovky tomu motoru je toé jedno. veru to nie je jedno  aspon ako to vidim na nasom aute tak nejaka elektronika sa uvadza do chodu pocas startovania motora a prisposobuje kat. atd. pocas procesu startovania. pokial ti na primom vstrekovanie nenastavi vstrekovaciu dyzu vcas a budes to tlacit tak ti to praskne a mas po vtakoch Roztahoval jsem zatim Fa/Fel BMM a dva typy Fiatu s Magneti Marelli a zadnej problem. Je fakt ze u Felicie/VW 1.6 bych to nezkousel, ty sou potkavanim znamy. Samozrejme musi bejt zajistena stava pro ECU a motor musi az na baterku normalne fungovat, jinak to nema vyznam.
ta felda je v poho ma najeto uz 160 000 a je to poladeny se 100 hp ale vzdycky v pohode
|
| 24.8.07, 20:51 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
fert.j píše: ta felda je v poho ma najeto uz 160 000 a je to poladeny se 100 hp ale vzdycky v pohode
za to ze vam to doteraz slo neznamena ze dalsi krat sa vam to neposere...
dovtedy sa chodi s krcahom po vodu...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 24.8.07, 20:52 |
|
 |
|
elegant
Registrován: 26.8.06, 07:55 Příspěvky: 1954 Bydliště: Bratislava
|
Aby som doplnil ešte info. Vývozove Favority nesú označenie na aute 135 LE (aspoň taký som videl). Bosh sa dával od 93+, ale dával sa aj karburátor. Kamoš má 93 Favorit 135 s karburátorom.
Podstatné pri roztláčaní auta s ECU je, aby nabehla elektronika. Potom sa dá teoreticky roztlačiť. A pri dieseloch keď sa nažhavia žhaviče, tak sa dá roztlačiť tiež. Som takto roztláčal Toyotu Corolu diesel 1.8 r.v. 88. Roztláčanie môže poškodiť novšie auto, ale zase ak ostanete s ním vysieť s prázdnou baterkou niekde mimo civilizáciu a bez kontaktu s ňou, tak skúsiť sa to dá.
|
| 24.8.07, 22:19 |
|
 |
|
Kristensen
|
elegant píše: Aby som doplnil ešte info. Vývozove Favority nesú označenie na aute 135 LE (aspoň taký som videl). Bosh sa dával od 93+, ale dával sa aj karburátor. Kamoš má 93 Favorit 135 s karburátorom.
Fávo mého bratra je 135 karbec r.v. 94
|
| 25.8.07, 11:34 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Kristensen píše: elegant píše: Aby som doplnil ešte info. Vývozove Favority nesú označenie na aute 135 LE (aspoň taký som videl). Bosh sa dával od 93+, ale dával sa aj karburátor. Kamoš má 93 Favorit 135 s karburátorom. Fávo mého bratra je 135 karbec r.v. 94
ja mám tiež Favo 94 karbec, tých bolo dosť málo... ale zohnal som...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 25.8.07, 13:51 |
|
 |
|
cezar
|
 ?
co je to ECU
|
| 27.8.07, 07:36 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Vidím, že řešíte otázku, která mi také vrtá hlavou.
Pokud se nemají nová auta roztahovat (roztlačovat) aby se nepřetrhl nebo nepřeskočil rozvod, zajímá mě, zda je u takových aut dovoleno řadit. Pokud řidič podřadí a prudce pustí spojku, trhnutí motorem musí být přece mnohem větší, než při pomalém roztahování...
|
| 27.8.07, 07:56 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
 Re: ?
|
| 27.8.07, 07:57 |
|
 |
|
Kristensen
|
 Re: ?
|
| 27.8.07, 11:46 |
|
 |
|
Kristensen
|
fatal píše: Vidím, že řešíte otázku, která mi také vrtá hlavou.
Pokud se nemají nová auta roztahovat (roztlačovat) aby se nepřetrhl nebo nepřeskočil rozvod, zajímá mě, zda je u takových aut dovoleno řadit. Pokud řidič podřadí a prudce pustí spojku, trhnutí motorem musí být přece mnohem větší, než při pomalém roztahování...
Není to taková prda jako když roztahuješ auto a ten co v tom sedí tam při 30km/h loupne trojku nebo jsem i viděl 4ku, v tu chvíli to auto začne brutálně skákat a motor škube z rozvodem že je to schopný přeskočit i na novým řemenu. Pokud už to musí být že chceš roztahovat s ozubeným řemenem tak je potřeba dát takovou rychlost a pouštět spojku tak aby motor naběhl plynule do otáček, alespoň na ty 2500ot/min a víc. Při podřazování o kvalt dolu to není tak hrozné protože ten motor se přece jen už točí plynule jen ho prudce zpomalíš jinak nic. Jo samozřejmě pokud tam v kilu narveš jedničku tak se stát něco může.
|
| 27.8.07, 11:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |