Motor Felicia 1.3MPI s chipem a vačkou CIMBU
Autor |
Zpráva |
fux.dggn
|
Motor Felicia 1.3MPI s chipem a vačkou CIMBU
Zdarec lidi, každou chvilku se na to někdo ptá, tak tady to máte, když si to uděláte, určítě neproděláte!!!
|
17.1.08, 19:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Cvoky
|
Re: Motor Felicia 1.3MPI s chipem a vačkou CIMBU
[quote="fux.dggn"]Zdarec lidi, každou chvilku se na to někdo ptá, tak tady to máte, když si to uděláte, určítě neproděláte!!!
zaujima ma ako dlho Ti to uz jazdi, ako sa zmenila spotreba, a kolko to stalo.
|
17.1.08, 20:05 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
skoda ze necipuju karburatory
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
17.1.08, 20:17 |
|
|
fux.dggn
|
Cvoky píše: fux.dggn píše: Zdarec lidi, každou chvilku se na to někdo ptá, tak tady to máte, když si to uděláte, určítě neproděláte!!! zaujima ma ako dlho Ti to uz jazdi, ako sa zmenila spotreba, a kolko to stalo.
Teď mi zbývá 100km do 60000km, když motor vytýčím do 3500rpm, což je výkon nějakých 50kW a 132Nm, čehož se v sérii dalo dosáhnou až nekde na hranici červeného pole na otáčkoměru, kam mi bylo až líto to vytáčet, tak když se tedy držím v zeleném poli otáčkoměru, moje průměrná spotřeba je 5,5 až 6 litrů na 100km. Cena 14.518,- Kč vč, DPH jako u motoru 1.6MPI
Životnost motoru očekávám pohopitelně větší, protože už nemám potřebu tolik točit motor a jak je obecně známo, životnost také závisí na počtu pracovních cyklů, jestli se tedy dobře vyjadřuju, ale chlapy motormajstři snad chápou, jak to myslím.
|
17.1.08, 20:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fux.dggn píše: Cvoky píše: fux.dggn píše: Zdarec lidi, každou chvilku se na to někdo ptá, tak tady to máte, když si to uděláte, určítě neproděláte!!! zaujima ma ako dlho Ti to uz jazdi, ako sa zmenila spotreba, a kolko to stalo. Teď mi zbývá 100km do 60000km, když motor vytýčím do 3500rpm, což je výkon nějakých 50kW a 132Nm, čehož se v sérii dalo dosáhnou až nekde na hranici červeného pole na otáčkoměru, kam mi bylo až líto to vytáčet, tak když se tedy držím v zeleném poli otáčkoměru, moje průměrná spotřeba je 5,5 až 6 litrů na 100km. Cena 14.518,- Kč vč, DPH jako u motoru 1.6MPI Životnost motoru očekávám pohopitelně větší, protože už nemám potřebu tolik točit motor a jak je obecně známo, životnost také závisí na počtu pracovních cyklů, jestli se tedy dobře vyjadřuju, ale chlapy motormajstři snad chápou, jak to myslím.
nechápu tu cenu 14500 kolik stál ten čip a kolik vačka a je to čip nebo jen úprava programu za 3500 kč miloš
|
19.1.08, 11:21 |
|
|
Neex
|
deekay píše: skoda ze necipuju karburatory
to je pravda ale stačí vyměnit Pierburg 2E3 za ten co se dával třeba do opelu kadett nebo vw golf... je identický jen má větší osazení... tím myslím difuzory atd.. a jede to s ním o poznání líp
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
19.1.08, 11:39 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
to je opravdu pěkný, i ty průběhy se mi zdají rozumný, žádný brutální skoky, asi tomu opravdu rozumí, akorát ta cena je dost vysoká
|
19.1.08, 11:48 |
|
|
Ondras83
|
jj...cena je dost, taky se totiž rozhoduju, jestli do toho mám vrazit celou vejplatu za prázdniny, nebo jezdit s tim co mám....jen mám BMM a tam by to vyšlo s vačkou a softem na nějakejch 56 kW....ale stojí to necelejch 7000 kč
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
20.1.08, 00:34 |
|
|
fux.dggn
|
slovacek.milos píše: nechápu tu cenu 14500 kolik stál ten čip a kolik vačka a je to čip nebo jen úprava programu za 3500 kč miloš
Těch 14500,- stojí vačka, čip a práce dohromady. CPU se vyměňuje celé (staré za nové). Práce je to na tři hodiny + kontrolní svezení. Jinak samotný čip bez vačky stojí na 1.3MPI těch 3500,- a to maji hotový za necelou hodinku.
|
20.1.08, 19:40 |
|
|
fux.dggn
|
Ondras83 píše: jj...cena je dost, taky se totiž rozhoduju, jestli do toho mám vrazit celou vejplatu za prázdniny, nebo jezdit s tim co mám....jen mám BMM a tam by to vyšlo s vačkou a softem na nějakejch 56 kW....ale stojí to necelejch 7000 kč
Na výkon až zas tak nekoukej, zásadní je to, že Ti naroste toč. moment a navíc ho budeš mít k dispozici v nižších otáčkách. Spotřeba je neuvěřitelně nízká.
|
20.1.08, 19:42 |
|
|
fux.dggn
|
Vít píše: to je opravdu pěkný, i ty průběhy se mi zdají rozumný, žádný brutální skoky, asi tomu opravdu rozumí, akorát ta cena je dost vysoká
Za kvalitní práci si rád připlatím. Jo a ještě jedna lahůdka, znám Felici 1.6 s touto úpravou a ta má najeto úctyhodných 432000km!!! Pravdou je, že motor poslední dobou vydává podivné zvuky, ale výkon nestratil. Měl sem tu čest je v něm svézt a s majitelem mu hádáme život do 450000km, ale i tak je těch 432000km na benzíňáka solidní nemyslíte?
|
20.1.08, 19:49 |
|
|
Ondras83
|
fux.dggn píše: Vít píše: to je opravdu pěkný, i ty průběhy se mi zdají rozumný, žádný brutální skoky, asi tomu opravdu rozumí, akorát ta cena je dost vysoká Za kvalitní práci si rád připlatím. Jo a ještě jedna lahůdka, znám Felici 1.6 s touto úpravou a ta má najeto úctyhodných 432000km!!! Pravdou je, že motor poslední dobou vydává podivné zvuky, ale výkon nestratil. Měl sem tu čest je v něm svézt a s majitelem mu hádáme život do 450000km, ale i tak je těch 432000km na benzíňáka solidní nemyslíte?
moc hezký
|
21.1.08, 22:20 |
|
|
Ondras83
|
fux.dggn píše: Ondras83 píše: jj...cena je dost, taky se totiž rozhoduju, jestli do toho mám vrazit celou vejplatu za prázdniny, nebo jezdit s tim co mám....jen mám BMM a tam by to vyšlo s vačkou a softem na nějakejch 56 kW....ale stojí to necelejch 7000 kč Na výkon až zas tak nekoukej, zásadní je to, že Ti naroste toč. moment a navíc ho budeš mít k dispozici v nižších otáčkách. Spotřeba je neuvěřitelně nízká.
jj...krouťák je důležitej, ještě nemám prachy no....asi bych to ale spíš viděl jen na čip (kvůli prachům)....neim, vo prázkách si třeba do cimbu udělám vejlet no...
|
21.1.08, 22:21 |
|
|
Gemini
|
kamos ma 70kW vo felde a veru nebola to len vacka a cip, bola to aj hlava (a poriadna) a ladene vyfuk. zvody 4-2-1 Motorexcel.......
ak si myslite ze narast 25-30 Nm sa da spravit iba vackou a chipom tak ste na omyle......
ale reklama pekna....
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
22.1.08, 14:23 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Gemini píše: kamos ma 70kW vo felde a veru nebola to len vacka a cip, bola to aj hlava (a poriadna) a ladene vyfuk. zvody 4-2-1 Motorexcel.......
ak si myslite ze narast 25-30 Nm sa da spravit iba vackou a chipom tak ste na omyle......
ale reklama pekna....
aj mne taku hlavicku spravis?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
22.1.08, 17:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|