Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 22:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 90 A Alternátor na Felicii 1,3 
Autor Zpráva

Příspěvek 
myslíte že by třeba v tomhle případě pomohly světla pro denní svícení ?

4.10.09, 12:51
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Nemusí být ta tuning dioda. Mě altík dobíjí něco okolo 14,2V na volnoběh bez zátěže. S tou největší zátěží: ventilátor topení na 3, rádio, světla apod. tak něco okolo 13,6-13,8V a v pohodě to stačí dobíjet. Já ale už moc nejezdím na krátké trasy, spíše ty delší. Můj altík už má trošku chycené ložiska, ale napětí dává slušné. Na hodně krátké trasy bude s dobíjením vždycky problém, i ta 90A verze toho moc nezachrání. Jen snad mít zapnuté co nejméně spotřebičů, pokud to jde a občas nabít nabíječkou. A nevybíjí to něco při vypnutém motoru? Třeba rádio, nebo tak něco? Taky se mi nezdá to pomrkávání podsvětlení přístrojů, když dobíjení se mi zdá dobré.

4.10.09, 13:34

Příspěvek 
sharpers píše:
myslíte že by třeba v tomhle případě pomohly světla pro denní svícení ?

Nepomohly. Normální světla sice berou plus mínus 12 ampér, ale i bez svícení se baterka po nastartování za pět kilometrů nedobije.
Světla pro denní svícení spíš šetří vlákna hlavních žárovek, než aby přinesly někakou významnou energetickou úsporu.

4.10.09, 13:57

Příspěvek 
venda píše:
Světla pro denní svícení spíš šetří vlákna hlavních žárovek, než aby přinesly někakou významnou energetickou úsporu.
Chyba lávky.

4.10.09, 14:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Chyba lávky.

A pročpak?

4.10.09, 16:39
Mistr mechanik

Příspěvek Re: 90 A Alternátor na Felicii 1,3
co ti tu chybí tak nikde nepíšeš o dobíjecím napětí,

55A altík je přeci na stříkačce fáčku a taky to jede a dobíjí, miloš[/quote]
14,10 bez světel, 13,90 V tlumený s ventilátorem na 3 stupeň.
Jezdím do práce 5 km a zapnu světla, ventilátor a radio. Na volnoběh mi mrká osvětlení přístrojovky. V zimě budu chodit pěšky :lol:, abych netýral motor studenejma startama v mrazivém počasí.[/quote]

a to nabíjení máš 13.9 a ještě mrká přístrojovka a těch 13.9 měříš kde máš to všude, na aku na baterce i na přístrojovce?to znám horší případy i 13.4 a tvé problémy nemají, aby to zas nebylo v 3xM5,

to co píšeš moc nesedí pokud ti mepadá nmapětí pod 13.9 tak ti nemůže mrkat přístrojovka a pokud jedeš z dobrou baterkou jen krátkou jízdou :?:

tak jak startuješ půl hodiny že pak musíš dobíjet, pokud ti auto chytne na brnk tak ti snad nevytříská baterku :roll: miloš

4.10.09, 19:02

slovacek.milos píše:
a to nabíjení máš 13.9 a ještě mrká přístrojovka a těch 13.9 měříš kde máš to všude, na aku na baterce i na přístrojovce?to znám horší případy i 13.4 a tvé problémy nemají, aby to zas nebylo v 3xM5,

to co píšeš moc nesedí pokud ti mepadá nmapětí pod 13.9 tak ti nemůže mrkat přístrojovka a pokud jedeš z dobrou baterkou jen krátkou jízdou :?:

tak jak startuješ půl hodiny že pak musíš dobíjet, pokud ti auto chytne na brnk tak ti snad nevytříská baterku :roll: miloš

Dnes sem měřil opět a mám ty samý hodnoty, jak jsem již napsal. Jak na altíku, tak na aku. Motor chytá na brnk. Je to zvláštní :roll: Ještě zkusím jinou baterku

4.10.09, 19:57

Příspěvek 
Pořiď menší řemenici.

4.10.09, 20:42
Profil ICQ

Příspěvek 
venda píše:
A pročpak?
42W proti 150W je docela rozdíl, takže to nebude jen v šetření vláken :wink:

4.10.09, 20:44
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
venda píše:
Dobíjí to tak jak má. Ale při takhle krátkých jízdách opravdu nezbývá nic jiného, než občas připojit nabíječku.

Uplne suhlasim, kratke jazdy caste starty, to proste nezachranis

na druhej strane mam 55A altik, 55Ah baterku, 1,1kW felda-starter a vzivote som nemal problem nastartovat a to niekedy auto stalo aj 3 tyzdne bez pohnutia, jediny problem bol nacerpat palivo (nemam packu)
podla mna vyssia kapacita baterky pomoze aj pri castom startovani

5.10.09, 00:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

[

Dnes sem měřil opět a mám ty samý hodnoty, jak jsem již napsal. Jak na altíku, tak na aku. Motor chytá na brnk. Je to zvláštní :roll: Ještě zkusím jinou baterku[/quote]

dobrý nápad kvallita baterky někdy nejde poznat jen výměnou
moje žena jezdí minimálně 4 x denně start a 800 metrů, nejprve fáčko LPG, pak felda MPi+LPG nyní SDi a problémy nejsou

u SDi byly s baterkou baterka nadprůměrná zničila řemen i volnoběžku, trh s baterkama je zaplaven taky asijiskými které nejsou konstruovány na mráz miloš

5.10.09, 06:14
Mistr mechanik

Příspěvek 
nečetl jsem to všechno a co černý odběr nění tam? miloš

5.10.09, 06:15

Příspěvek 
deekay píše:
venda píše:
Dobíjí to tak jak má. Ale při takhle krátkých jízdách opravdu nezbývá nic jiného, než občas připojit nabíječku.

Uplne suhlasim, kratke jazdy caste starty, to proste nezachranis

na druhej strane mam 55A altik, 55Ah baterku, 1,1kW felda-starter a vzivote som nemal problem nastartovat a to niekedy auto stalo aj 3 tyzdne bez pohnutia, jediny problem bol nacerpat palivo (nemam packu)
podla mna vyssia kapacita baterky pomoze aj pri castom startovani

Já mám klasiku 44 Ah. Na zkoušku by bylo dobrý vložit na baterku odpojovač. Ale mám alarm na dálkové ovládání. V tom bude možná zakopanej pes.

5.10.09, 06:15

Příspěvek 
Však jsem se už ptal, jestli není chyba i jinde. Jestli třeba nežere proud třeba rádio nebo alarm. Může být někde i špatná kostra. Někdy to jsou docela slušné odběry, já měl taky skoro 200mA, ale teď už je to asi v pohodě. Po týdnu byla vždycky baterie vybitá, že se sotva rožly kontrolky. Ten startér z feliny má taky velký vliv. Nežere tolik proudu a tím netrápí aku. Já ho mám taky, měl jsem ho i na starém fáčku a spokojenost. Bylo by dobré i proměřit aku před nastartováním, kolik je na něm v klidu, bez běžícího motoru.

5.10.09, 08:23

Příspěvek 
Ale pořád tam bude největší problém v těch krátkých trasách. Hold to nebude jako když někdo jezdí třeba 30km tam a zpátky.

5.10.09, 08:25
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další